Home / SLOVENSKO / Matovič trvá na zvyšovaní daní výmenou za zvyšovanie platov učiteľov. Verí, že SaS sa zasa „hodí o zem“ (video)

Matovič trvá na zvyšovaní daní výmenou za zvyšovanie platov učiteľov. Verí, že SaS sa zasa „hodí o zem“ (video)

8.6.2022 (Webnoviny.sk) – Minister financií SR Igor Matovič (OĽaNO) potvrdil, že na rokovanie vlády plánuje predložiť návrh zvyšujúci platy učiteľov o desať percent od 1. júla.

Vyššie dane za platy učiteľov

Pred schôdzou tiež uviedol, že v návrhu budú zakomponované aj vyššie dane na lieh, na hazard a pre mimoriadne bohaté firmy, ktoré podliehajú regulovanému odvodu.

Predloženie daného materiálu avizoval minister v utorok (7. júna) po rokovaní s vedením Odborového zväzu školstva a vedy na Slovensku.

SaS sa drží svojej červenej čiary

„Pevne verím, že SaS sa bude hádzať o zem, že chce vyššie platy učiteľov a povie, že červená čiara je nezvyšovať platy učiteľov, lebo doteraz SaS hovorila, že červená čiara je zvyšovanie dane na lieh, na hazard a zvyšovať dane bohatým firmám,“ povedal Matovič.

Dodal, že koaličná strana Sloboda a solidarita (SaS) by si mala prečítať svoj program a programové vyhlásenie vlády a začať bojovať za učiteľov.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Zvyšovanie daní, Zvyšovanie platov
Zdroj: Webnoviny.sk – Matovič trvá na zvyšovaní daní výmenou za zvyšovanie platov učiteľov. Verí, že SaS sa zasa „hodí o zem“ (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda klame voličov, podľa progresívcov dostali starostovia maďarských strán oveľa menej dotácií než tí koaliční

Koalícia len predstiera záujem o maďarských voličov v snahe pomôcť Pellegrinimu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *