Home / šport / Ostatné športy / Takmer štyristo ruských športovcov sa zúčastní olympiády v Pjongčangu

Takmer štyristo ruských športovcov sa zúčastní olympiády v Pjongčangu

BRATISLAVA 19. januára (WebNoviny.sk) – Dovedna 389 osôb figuruje v zozname Medzinárodného olympijského výboru (IOC), na ktorom sa nachádzajú len „čistí športovci“ z Ruska a tí môžu štartovať na februárových ZOH 2018 v kórejskom Pjongčangu.

IOC detailne analyzoval minulosť dovedna 500 športovcom, kritériá nesplnilo 111 z nich. Až 80 percent „spôsobilých“ sa nepredstavilo v roku 2014 na ZOH v Soči. „Ide o novú generáciu ruských športovcov,“ uvádza IOC v tlačovej správe. Z uvedenej skupiny sa pod piatimi kruhmi o necelý mesiac predstaví približne polovica.

Odporúčame:
Slovenský zväz biatlonu zaslal návrh nominácie na ZOH 2018

Štartovať budú ako Olympijskí športovci z Ruska (OAR), nie pod ruskou vlajkou. V prípade zisku zlata im nebude znieť ruská hymna a nemôžu používať národné symboly. Súčasná situácia je vyústením nedávnej dopingovej minulosti väčšieho množstva ruských športovcov s inštitucionálnym pozadím a tiež s podvodmi s antidopingovými vzorkami Rusov počas ZOH 2014 v Soči.

Viac k témam: doping, Medzinárodný olympijský výbor, Rusko, ZOH Zimné olympijské hry 2018 v Pjongčangu
Zdroj: Webnoviny.sk – Takmer štyristo ruských športovcov sa zúčastní olympiády v Pjongčangu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *