Home / SVET / Rusi odpratali trosky z bombardovaného divadla v Mariupoli. Svet sa tak už nikdy nedozvie, koľko ľudí tam zabili

Rusi odpratali trosky z bombardovaného divadla v Mariupoli. Svet sa tak už nikdy nedozvie, koľko ľudí tam zabili

21.5.2022 (Webnoviny.sk) – Ruské jednotky dokončili odpratávanie trosiek zničeného mariupoľského divadla a zatajili tak skutočný počet obetí. Na Telegrame to uviedol poradca mariupoľského starostu Petro Andriuščenko. „Teraz sa už nikdy nedozvieme, koľko civilistov tam bolo skutočne zabitých,“ povedal.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Mariupoľ sa stal symbolom devastácie spôsobenej ruskými silami a odporu Ukrajiny. Pri útoku na divadlo zo 16. marca zahynulo podľa vyšetrovania agentúry AP približne 600 ľudí, no mnohí preživší uvádzajú ešte vyšší počet mŕtvych.

Podľa viacerých zahraničných pozorovateľov bol útok na divadlo cielený, čo by znamenalo, že to bol vojnový zločin. Pred budovou bolo navyše v ruštine napísané slovo „deti“.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine: Mariupoľ (fotografie)

Viac k témam: bombardovanie, Obete, rusko-ukrajinský konflikt, Vojnové zločiny
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusi odpratali trosky z bombardovaného divadla v Mariupoli. Svet sa tak už nikdy nedozvie, koľko ľudí tam zabili © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina ako terorista a Západ ako sponzor terorizmu. Kremeľ podľa ISW využíva napätie po tragédii v Moskve

Piatkový útok na Crocus City Hall, ku ktorému sa prihlásila extrémistická skupina Islamský štát, neprežilo prinajmenšom 143 ľudí.

2 komentáre

  1. adamkratochvil

    Rusko svetu povie kolko tam zahynulo civilistov a kolko tam zabili ukrajinskych neofasistov z Azovu, ktori mali v oblube brat si civilistov ako zive ciele…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *