Home / SVET / Rusko pravdepodobne stratilo tretinu síl vyčlenených na inváziu na Ukrajinu

Rusko pravdepodobne stratilo tretinu síl vyčlenených na inváziu na Ukrajinu

15.5.2022 (Webnoviny.sk) – Rusko podľa britského ministerstva obrany pravdepodobne stratilo tretinu pozemných síl, ktoré vyčlenilo na svoju inváziu na Ukrajinu. V najnovšej aktualizácii správy o vývoji vojny na Ukrajine rezort uviedol, že ruská ofenzíva na Donbase „sa spomalila a v porovnaní s plánom sa výrazne omeškáva“.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Ministerstvo dodalo, že počas uplynulého mesiaca Rusko fakticky nedokázalo dosiahnuť nijaké významné územné zisky. Informuje o tom portál news.sky.com.

Ruské sily čoraz viac brzdí degradácia kapacít, pokračujúca nízka morálka a redukcia bojovej efektívnosti,“ uviedol britský rezort obrany. „Je nepravdepodobné, že Rusko v najbližších 30 dňoch dramaticky zrýchli tempo postupu,“ dodalo ministerstvo.

Moskva sa začala sústreďovať na Donbas po tom, ako nedokázala obsadiť ukrajinské hlavné mesto Kyjiv. V sobotu Ukrajina a americký Inštitút pre štúdium vojny (ISW) uviedli, že Rusko prehralo bitku o ukrajinské mesto Charkiv, ktoré bolo pre Putina kľúčovým cieľom.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine: Charkov (fotografie)

Viac k témam: Ruská armáda, rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusko pravdepodobne stratilo tretinu síl vyčlenených na inváziu na Ukrajinu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Top foto dňa (27. marec 2024): Návšteva generála Cavoliho, rokovanie vlády v Galante aj protest Čo? Ruky preč od RTVS!

Streda očami fotografov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *