Home / šport / KHL / Hokejisti Slovana Bratislava získali dva body v Soči za triumf po samostatných nájazdoch

Hokejisti Slovana Bratislava získali dva body v Soči za triumf po samostatných nájazdoch

SOČI 17. januára (WebNoviny.sk) – Hráči Slovana Bratislava si v stredu pripísali druhé víťazstvo v rade na ľade súperov, v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) získali dva body za triumf 2:1 po samostatných nájazdoch v Soči.

Zverenci trénera Eduarda Zankovca mali v zápase mnoho vylúčení, no inkasovali v nich iba raz. Sami tiež zužitkovali jednu početnú výhodu.

Druhé víťazstvo na ľade súpera

Prvá tretina veľa hokejovej krásy nepriniesla, streleckú prevahu v nej mali domáci hokejisti. Najväčšiu šancu však mali hostia, ale Marek Sloboda poslal dorážku iba do brankára Konstantina Barulina.

Odporúčame:
Aktualizované: Slovan doma podľahol Traktoru Čeľabinsk, najbližšie sa doma predstaví až v marci

V druhej dvadsaťminútovke mali domáci hokejisti viac z hry aj zásluhou troch presiloviek, skóre sa však nezmenilo. Prvý gól v zápase dosiahol v 44. min Marek Hecl, ale Slovan sa z najtesnejšieho náskoku tešil iba necelé tri minúty, pretože Sean Collins vyrovnal na 1:1. Duel napokon dospel až do nájazdov, v nich druhý bod pre Slovan zariadil v šiestej sérii Juraj Mikúš.

Predposledná pozícia

Po strede má bratislavský klub na svojom konte 52 bodov a v tabuľke Západnej konferencie mu patrí predposledná 12. pozícia. Pred týždňom Slovan prišiel aj o matematickú šancu na prienik do play-off.

Najbližšie sa Slovan predstaví v piatok 19. januára na ľade Kazane. Doma odohrajú „belasí“ už len jeden zápas, vo štvrtok 1. marca privítajú Dinamo Minsk.

KONTINENTÁLNA HOKEJOVÁ LIGA

streda

HK Soči – HC Slovan Bratislava 1:2 po sam. nájazdoch (0:0, 0:0, 1:1 – 0:0, 0:1)
Góly: 47. Collins (Jokipakka, Padakin) – 44. Marek Hecl (Réway, T. Hrnka), rozhodujúci sam. nájazd J. Mikúš
Vylúčení: 2:8 na 2 min, navyše: Meszároš (Slovan) 10 min za napadnutie zozadu, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Gamalej, Vasiliev – Černyšov (všetci Rus.), Deďuľa (Biel.), 6168 divákov

Zostavy:
Soči: Barulin – Jokipakka, Blum, Mamkin, Polášek, Chomickij, Čmychov, S. Kuznecov – Lugin, Lapenkov, Collins – Padakin, O’Dell, Šmeľov – Točickij, Tomilin, Akmaľdinov – Chlopotov, Lapičev, A. Ivanov – S. Starkov
Slovan : Štěpánek – Meszároš, Bačík, Després, Černý, T. Voráček, Hedera – Řepík, J. Mikúš, Z. Boychuk – Colby Genoway, Viedenský, T. Hrnka – Marek Sloboda, Ščerbatov, Skalický – Marek Hecl, Réway, Sádecký

Viac k témam: hokej, KHL Kontinentálna hokejová liga, Slovan v KHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Hokejisti Slovana Bratislava získali dva body v Soči za triumf po samostatných nájazdoch © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Adam Liška ostáva v KHL, predĺžil zmluvu so Severstaľom Čerepovec

Bratislavský rodák pôsobí v Čerepovci od leta 2019. V KHL hral aj v sezóne 2018/2019, vtedy vo farbách Slovana Bratislava.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *