Home / SLOVENSKO / Putin pošpinil pamiatku hrdinov Červenej armády, spomienka na koniec vojny pre Remišovú ešte nebola tak bolestivá

Putin pošpinil pamiatku hrdinov Červenej armády, spomienka na koniec vojny pre Remišovú ešte nebola tak bolestivá

8.5.2022 (Webnoviny.sk) – Dnes si pripomíname koniec 2. svetovej vojny a ešte nikdy to nebola spomienka taká bolestivá a jej odkaz taký nástojčivý ako práve v týchto dňoch. Pamiatku hrdinov som si prišla uctiť na cintorín Háj, kde je pochovaných viac ako 1 300 príslušníkov 1. československého armádneho zboru v ZSSR, ktorí padli v bojoch o Liptovský Mikuláš.

Čo by asi povedali títo hrdinovia dnes, keby videli, že nad Európu znova visí hrozba vojny? A že Rusko sa nám vyhráža použitím jadrových zbraní? Na sociálnej sieti to napísala vicepremiérka Veronika Remišová (Za ľudí).

Je hrozné, že práve vodca ruského národa, ktorý v 2. svetovej vojne položil takú obrovskú obetu, vrátil po vyše 70 rokoch vojnu do Európy. Vladimir Putin barbarským útokom na Ukrajinu a vraždením nevinných civilistov pošpinil pamiatku hrdinov Červenej armády, ktorí položili život aj za našu slobodu,“ uviedla vicepremiérka.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Deň víťazstva nad fašizmom
Zdroj: Webnoviny.sk – Putin pošpinil pamiatku hrdinov Červenej armády, spomienka na koniec vojny pre Remišovú ešte nebola tak bolestivá © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Karas: V nasledujúcich mesiacoch sa ukáže, či Slovensko zostane právnym štátom (video)

Podľa Viliama Karasa bude dôležité, ako sa svojej úlohy uchopí generálny prokurátor Maroš Žilinka, a ako bude zvládať tlaky zo strany koalície na zametanie alebo zatváranie káuz.

Jeden komentár

  1. adamkratochvil

    ked citam tie husince, ktore zo seba vytlaca tento „politicky genius“ mi zostava sa iba divit, ze sa najde niekto kto vsetkych tach 24 milionov obcanov vtedajsieho ZSSR si dovoli zobrat do ust len preto aby si prihrial svoju svinsku politicku polievocku…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *