Home / šport / Hokej / Slovákom vyšla generálka na MS vo Fínsku. Francúzom nedali vôbec šancu, v piatok sa však s nimi vidia opäť

Slovákom vyšla generálka na MS vo Fínsku. Francúzom nedali vôbec šancu, v piatok sa však s nimi vidia opäť

7.5.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenskej hokejovej reprezentácii vyšla generálka na majstrovstvá sveta vo Fínsku. Zverenci trénera Craiga Ramsayho v sobotňajšom súboji v Žiline zdolali výber Francúzska 2:0 a stali sa víťazmi domáceho Kaufland Cupu pred Nórmi a Francúzmi.

V 32. vzájomnom súboji sa zrodil 24. triumf Slovákov, ktorí doteraz dosiahli aj tri remízy a päť prehier. Slovenskí hokejisti zdolali Francúzov tretíkrát bez prerušenia.

Rozhodla už úvodná tretina

O všetkom podstatnom sa rozhodlo už v prvej polovici úvodnej tretiny. Najprv v 5. minúte v presilovke skóroval Adam Liška, pre ktorého to bol jubilejný desiaty presný zásah v národnom tíme. Druhý gól výberu SR pridal v 10. minúte Jakub Minárik a otvoril si strelecký účet v najcennejšom drese.

Až do polovice druhej tretiny boli reprezentanti SR dominantní, no „nepotykali si“ s koncovkou. V závere druhej časti a v tretej dvadsaťminútovke boli Francúzi nepríjemnejší ako predtým, ale nenašli recept na slovenskú defenzívu v bránke s gólmanom Matejom Tomekom. V závere súboja hokejisti Francúzska odvolali brankára, no nepomohlo im to.

Štyri víťazstvá a dve prehry

V príprave na MS absolvovali slovenskí hokejisti spolu šesť duelov a dosiahli v nich bilanciu štyri víťazstvá a dve prehry. V úvode proti Čechom dosiahli víťazstvo aj prehru, neskôr dvakrát zdolali Nemcov a počas aktuálneho týždňa podľahli Nórom po samostatných nájazdoch a napokon zdolali Francúzov.

Zaujímavosťou je, že práve Francúzi budú aj najbližší súper Slovákov. Oba kolektívy sa na MS stretnú už v piatok 13. mája na MS 2022 a otvoria celý šampionát. Turnaj vo Fínsku je naplánovaný od 13. do 29. mája.

Slovenskí hokejisti potom v A-skupine nastúpia aj proti Nemcom, Kanaďanom, Švajčiarom, Kazachom, Talianom a Dánom.

Kaufland Cup 2022 – Žilina: Slovensko – Francúzsko 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)

Góly: 5. Liška (Takáč, Rosandič), 10. Minárik (Slafkovský, Regenda)
Vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Orolin, Stano – Ordzovenský, Synek, 5476 divákov
Zostavy:
Slovensko: Tomek – Gernát, Rosandič, Nemec, Ivan, Grman, Koch, Gachulinec – Lantoši, Krištof, Tatar – Regenda, Minárik, Slafkovský – K. Pospíšil, Tamáši, Lunter – Takáč, Kollár, Liška – A. Sýkora
Francúzsko: Ylönen – Gallet, Auvitu, Guebey, Chakiachvili, Llorca, Crinon, Bault – Bozon, Texier, S. Treille – Bertrand, Claireaux, Perret – Rech, Ville, Leclerc – Fabre, Ritz, K. Bozon

Hlas (zdroj: RTVS):
Ján Pardavý (asistent trénera SR): „Francúzi ako náš prvý súper na MS ukázali, že majú svoju kvalitu. V prvej polovici duelu sme boli lepší, no po prvej chybe, ktorú sme spravili v obrannom pásme, prevzal iniciatívu súper. V druhej polovici druhej tretiny bol naozaj lepší. Tretia tretina bola vyrovnaná. Pre nás je dobré víťazstvo nad Francúzmi aj na turnaji na naše sebavedomie. Mali sme veľa striel a šancí. Je však dobré, že sme nezvíťazili s vysokým rozdielom, aby si hráči nemysleli, že všetko pôjde samé. Náš prvý útok ukázal svoje kvality. Celá príprava bola veľmi vydarená, ale stále ešte robíme príliš veľa nevynútených chýb. Na týchto veciach ešte musíme popracovať.“

Viac k témam: Kaufland Cup, Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2022
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovákom vyšla generálka na MS vo Fínsku. Francúzom nedali vôbec šancu, v piatok sa však s nimi vidia opäť © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *