Home / šport / Futbal / Rusnák sa stal šampiónom Ligy majstrov CONCACAF, Seattle triumfoval v súťaži ako prvý klub z MLS (video)

Rusnák sa stal šampiónom Ligy majstrov CONCACAF, Seattle triumfoval v súťaži ako prvý klub z MLS (video)

5.5.2022 (Webnoviny.sk) – Futbalisti amerického klubu Seattle Sounders zvíťazili v stredajšej odvete finále Ligy majstrov v zóne CONCACAF nad mexickým mužstvom Pumas UNAM 3:0, čo v súčte s minulotýždňovou remízou 2:2 v Mexico City znamenalo ich premiérovú trofej v tejto súťaži.

V drese čerstvých šampiónov severoamerického kontinentu odohral celé stretnutie i slovenský reprezentant Albert Rusnák.

„Chvíle ako táto sú veľmi vzácne. Som naozaj šťastný, že sme sa dnes postarali o zápis do histórie,“ povedal brankár Sounders Stefan Frei. „Toto sme dosiahli vďaka tímovému úsiliu. Bolo to naozaj ťažké vyhrať,“ nadviazal kouč Seattlu Brian Schmetzer.

Seattlu sa podarilo niečo, čo sa predtým iným zástupcom Major League Soccer pri účasti vo finále Ligy majstrov CONCACAF nepodarilo. V minulosti sa v ňom predstavili Real Salt Lake (2011), Montreal (2015), Toronto (2018) a Los Angeles FC (2020), no tieto kluby zakaždým nestačili na mexických súperov.

Viac k témam: Liga majstrov CONCACAF
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusnák sa stal šampiónom Ligy majstrov CONCACAF, Seattle triumfoval v súťaži ako prvý klub z MLS (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *