Home / šport / Hokej / Do Ramsayho tímu pribudnú Slafkovský, Húska a Roman, Hrivík ani Cehlárik na MS v hokeji nebudú hrať

Do Ramsayho tímu pribudnú Slafkovský, Húska a Roman, Hrivík ani Cehlárik na MS v hokeji nebudú hrať

1.5.2022 (Webnoviny.sk) – V príprave slovenskej hokejovej reprezentácie na majstrovstvá sveta vo Fínsku (13. – 29. mája) už nepokračuje brankár HC Košice Dominik Riečický.

Ako referuje oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH), na utorňajšom zraze v Žiline pribudnú do kádra trénera Craiga Ramsayho gólman Adam Húska a útočníci Juraj Slafkovský a Miloš Roman.

Tatar je momentálne chorý

„Necháme ich trošku vydýchnuť a uvidíme, v ktorých zápasoch nám pomôžu. Tento tím zatiaľ zostane pohromade. Uvidíme, ako sa bude vyvíjať séria Slovan – Nitra a podľa toho sa zariadime,“ povedal manažér reprezentácie Oto Haščák vo videu na webe hockeyslovakia.sk. Zároveň potvrdil, že na MS nebudú štartovať Marek Hrivík a Peter Cehlárik.

Okrem čerstvého českého šampióna z Třinca Romana sa Haščák chystá telefonovať i jeho klubovým spoluhráčom – obrancovi Martinovi Marinčinovi a útočníkovi Markovi Daňovi.

Zo zámorskej NHL by mohol slovenské mužstvo posilniť Tomáš Tatar. „Viem, že Miro Šatan je v kontakte s Tomášom Tatarom, ale ten je momentálne chorý. Je to zatiaľ dosť otvorené,“ podotkol Haščák s tým, že ďalší hráči ako Marián Studenič, Zdeno Chára a Andrej Sekera neprídu.

Nechávajú si otvorené miesto

Podľa Haščáka si Slováci nechávajú otvorené miesto niektorého z dvojice bekov Erik ČernákMartin Fehérváry.

Pred svetovým šampionátom slovenský tím absolvuje ešte dve stretnutia, počas nasledujúceho týždňa v Žiline vyzve výbery Francúzska a Nórska (5., resp. 7. mája).

Viac k témam: Majstrovstvá sveta MS v hokeji 2022
Zdroj: Webnoviny.sk – Do Ramsayho tímu pribudnú Slafkovský, Húska a Roman, Hrivík ani Cehlárik na MS v hokeji nebudú hrať © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *