Home / SLOVENSKO / Pellegrini sa zastal Fica, Hlas nebude nikdy súhlasiť s väzobným stíhaním poslancov parlamentu

Pellegrini sa zastal Fica, Hlas nebude nikdy súhlasiť s väzobným stíhaním poslancov parlamentu

28.4.2022 (Webnoviny.sk) – Predstavitelia strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) nebudú nikdy súhlasiť s väzobným stíhaním akéhokoľvek poslanca parlamentu, či už ide o predsedu strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Roberta Fica alebo ktoréhokoľvek iného poslanca NR SR, aj koaličného.

Na štvrtkovej tlačovej konferencii o tom informoval predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini. Hlas-SD totiž nemá podľa jeho slov záruky, že bude v súčasnej situácii poslanec parlamentu spravodlivo súdený, pretože podľa neho na Slovensku nefunguje právny štát.

Poslanci NR SR vo štvrtok začali rokovať o vydaní súhlasu s väzbou poslanca a bývalého premiéra Fica. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry v rámci akcie Súmrak minulý týždeň obvinil Fica exministra vnútra Roberta Kaliňáka, Norberta Bödöra a Tibora Gašpara pre opakovaný zločin ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva. Fico a Kaliňák sú zároveň obvinení zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa.

Viac k témam: akcia Súmrak, Obvinenie Roberta Fica a Roberta Kaliňáka
Zdroj: Webnoviny.sk – Pellegrini sa zastal Fica, Hlas nebude nikdy súhlasiť s väzobným stíhaním poslancov parlamentu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Veľký piatok je deň zasvätený spomienke Ježišovho utrpenia a smrti na kríži. Ako si ho veriaci pripomínajú?

V rímskokatolíckych chrámoch sa v tento deň neslúži svätá omša.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *