Home / SLOVENSKO / Kiska: Fico a Kaliňák napáchali na našej spoločnosti obrovské škody, o ich vine však musí rozhodnúť súd (video)

Kiska: Fico a Kaliňák napáchali na našej spoločnosti obrovské škody, o ich vine však musí rozhodnúť súd (video)

21.4.2022 (Webnoviny.sk) – Voči Robertovi Ficovi a Robertovi Kaliňákovi bývalý prezident Andrej Kiska necíti hnev ani osobné zadosťučinenie. Cíti smútok z toho, do akej priepasti sa prepadla spravodlivosť na Slovensku. Informoval o tom na sociálnej sieti.

Ficova pomsta

„Žiadneho slušného človeka nemôže tešiť, že na čele Slovenska stál dvanásť rokov premiér, ktorý hrubo zneužíval svoju funkciu na likvidáciu svojich politických súperov a pomáhal mu pritom nielen minister vnútra, ale aj mnohí ďalší vysokí štátni úradníci či dokonca mafiáni,“ uviedol Kiska.

Podľa jeho slov označenie mafiánsky štát prvýkrát použil v roku 2017, pričom sa ukazuje, že situácia bola vtedy ešte horšia.

„Nepoužil som toto pomenovanie vtedy s radosťou, ale chcel som pravdivo pomenovať situáciu, o ktorej som vedel. Verejne som odhaľoval pochybenia, kritizoval, apeloval. Preto sa snažili pomstiť, vydierať ma,“ dodal Kiska.

Očista Slovensko a návrat dôvery

O vine obvinených môže podľa bývalého prezidenta rozhodnúť iba súd, no škody na spoločnosti a vnímaní spravodlivosti na Slovensku sú podľa neho obrovské.

„Nesmieme dopustiť, aby oni a im podobní naďalej ubližovali našej krajine. To nie je len úloha polície, prokuratúry a súdov, ale je to aj zodpovednosť nás všetkých,“ uzavrel bývalý prezident.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry v rámci akcie Súmrak obvinil ídra Smeru-SD Roberta Fica, exministra vnútra Roberta Kaliňáka, Norberta Bödöra a Tibora Gašpara pre opakovaný zločin ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva.

Fico a Kaliňák sú zároveň obvinení zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Jedným z poškodených v tejto kauze je aj exprezident Kiska.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: kauza Súmrak, Mafia, Obvinenie Roberta Fica a Roberta Kaliňáka, Zločinecká skupina
Zdroj: Webnoviny.sk – Kiska: Fico a Kaliňák napáchali na našej spoločnosti obrovské škody, o ich vine však musí rozhodnúť súd (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensko dostane menej peňazí, ako predpokladalo. Dôvodom je pomoc Ukrajine zo strany bývalých vlád, uviedol Blanár (foto)

Povedal tak po pondelkovom zasadnutí Rady Európskej únie pre zahraničné veci v Luxemburgu.

Jeden komentár

  1. z capa sa stal zahradnik, ktory neciti nic…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *