Home / šport / Hokej / HC Košice odvrátili koniec sezóny, triumfom nad Slovanom Bratislava si vynútili 7. zápas semifinálovej série

HC Košice odvrátili koniec sezóny, triumfom nad Slovanom Bratislava si vynútili 7. zápas semifinálovej série

18.4.2022 (Webnoviny.sk) – O finalistovi slovenskej hokejovej extraligy z dvojice HC Slovan Bratislava a HC Košice sa rozhodne až v siedmom semifinálovom súboji. Košičania v nedeľu večer odvrátili hroziaci koniec sezóny a pred vlastnými fanúšikmi triumfovali 4:2 napriek tomu, že v polovici stretnutia prehrávali 0:2.

Stav série hranej na štyri víťazstvá vyrovnali na 3:3 a v utorok v Bratislave zabojujú o postup do svojho prvého finále od sezóny 2014/2015.

Košičanom pomohol Rogoňov gól

Po zásahoch Brenta Harrisa a Tomáša Ziga mali „belasí“ finálové miestenku na dosah, ale domáci Patrik Rogoň zavelil k obratu a neskôr sa k nemu pridal aj Marek Slovák a v závere III. tretiny dvakrát „udrel“ Allan McPherson.

„Veľmi nám pomohol Rogoňov gól. Hrá excelentnú sériu a je v správnom priestore pred bránkou. V tretej tretine nás poháňala energia publika. Tím od môjho príchodu veľmi vyrástol a tešíme sa na siedmy zápas,“ zhodnotil kouč košického tímu Dan Ceman podľa oficiálneho webu Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Siedmy zápas bude o hlavách

Patrik Rogoň sa skóroval už vo štvrtom súboji bez prerušenia, pričom predtým naposledy skóroval ešte v prvej polovici januára.

„Jeho gólová forma nás všetkých teší a verím, že si ešte niečo nechal aj do Bratislavy,“ povedal iný košický útočník Marek Slovák a doplnil: „Verím, že to zvládneme. Všetci sme nastavení tak, že si vybojujeme finále. Siedmy zápas bude o hlavách. Tam už nerozhoduje kondícia, ale sme radi, že sme Slovan v tomto zápase prevýšili korčuliarsky a to chceme ukázať aj v rozhodujúcom súboji.“

Séria sa musí páčiť celému Slovensku

Slovan Bratislava bol v nedeľu na dobrej ceste postúpiť do finále, no v utorok bude bojovať o to, aby sa pre tím sezóne neskončila v semifinále. „Mali sme to dobre rozohrané a škoda prvého inkasovaného gólu po chybe v našej tretine. Stále to však bolo v našich rukách. Zbytočne sme sa stiahli a Košice to využili,“ zhodnotil skúsený obranca Michal Sersen.

Pridal aj pár postrehov pred siedmym zápasom série: „Rozhodne to, kto urobí viac chýb a kto ich využije. Osobne mám tieto zápasy rád, aj keď sú nervóznejšie. Pre divákov možno ešte viac ako pre hráčov. V tom je však hokej krásny. Táto séria sa musí páčiť celému Slovensku a to je na tom to krásne.“

Podľa kouča bratislavského tímu Andreja Podkonického bude siedmy semifinálový duel náročný. „Urobíme však všetko pre to, aby sme boli úspešní. Musíme hrať svoj hokej a hrať ho s rozumom. Ak chceme ísť do finále, tak musíme hrať múdrejší hokej,“ poznamenal.

Zdroj: Webnoviny.sk – HC Košice odvrátili koniec sezóny, triumfom nad Slovanom Bratislava si vynútili 7. zápas semifinálovej série © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *