Home / šport / MOTOR šport / Mercedes vykonal od začiatku sezóny F1 viac než sto testov, jeho monopost trápi neustále poskakovanie

Mercedes vykonal od začiatku sezóny F1 viac než sto testov, jeho monopost trápi neustále poskakovanie

15.4.2022 (Webnoviny.sk) – Nemecká motoristická stajňa F1 Mercedes sa v úvode novej sezóny trápi s rýchlosťou svojho auta. Konštruktérsky majster z minulej sezóny dosiaľ nebol schopný bojovať o víťazstvá.

Na stupne víťazov sa aspoň vďaka spoľahlivosti ich pohonnej jednotky dostal tento tím hneď dvakrát. Strieborným šípom patrí aktuálna druhá priečka v jazdeckom i konštruktérskom hodnotení.

Strácajú takmer sekundu na kolo

Je potrebné poznamenať, že podľa dát z telemetrie stráca tím z Brackley na Ferrari s Red Bullom v súťažnom tempe takmer jednu sekundu na kolo.

Auto s odlišnou konštruktérskou filozofiou síce vo veternom tuneli funguje veľmi dobre, no v reálnom súťažení to tak nie je.

Hlavným problémom je neustále „poskakovanie“ samotného monopostu, pre ktoré musia jazdci na konci roviniek dávať nohu dolu z plynu.

„Uskutočnili sme viac ako stovku experimentov. Skúšali sme nastaviť rôznu svetlú výšku, upraviť krídlo – predné i zadné. Nič nefunguje. Vo Ferrari s tým majú rovnaký problém, im auto funguje a jazdci mu veria. Konkurentom z Red Bullu zrazu neposkakuje vôbec,“ vyjadril sa jeden z inžinierov Mercedesu, cituje ho nemecký automobilový denník Auto Motor und Sport (AMuS).

Hamiltonovo auto malo senzory

Lewis Hamilton jazdil na Veľkej cene Austrálie s 1,5 kilogramami váhy navyše. Senzory, ktoré mal osadené na aute, mali tímu poskytnúť dôležité dáta a pomôcť mu v procese posúvania auta na ďalšiu úroveň.

Nemeckú stajňu tak čakajú týždne náročnej práce a nemôže zabúdať na to, že ani vývoj Ferrari, Red Bullu a ostatných stajní nespí.

Štvrté podujatie seriálu MS F1 hostí okruh v talianskej Imole. Veľká cena Emilia Romagna je na programe 24. apríla.

Viac k témam: F1 Formula 1
Zdroj: Webnoviny.sk – Mercedes vykonal od začiatku sezóny F1 viac než sto testov, jeho monopost trápi neustále poskakovanie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Lewis Hamilton sa teší na nové výzvy v tíme Ferrari, ale v Mercedese má ešte nedokončenú prácu

Lewis Hamilton vo Ferrari nahradí španielskeho jazdca Carlosa Sainza mladšieho, ktorý sa s predstaviteľmi stajne nedohodol na novom kontrakte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *