Home / SVET / Kanada pošle do Poľska 150 vojakov, pomôžu s ukrajinskými utečencami

Kanada pošle do Poľska 150 vojakov, pomôžu s ukrajinskými utečencami

14.4.2022 (Webnoviny.sk) – Kanada vyšle v nadchádzajúcich dňoch do Poľska do 150 vojakov na pomoc s ukrajinskými utečencami. Vo štvrtok to oznámila kanadská ministerka obrany Anita Anand, ktorú cituje spravodajský portál CNN.

Osoby so znalosťou ukrajinčiny budú viesť najväčšiu zložku kanadských ozbrojených síl v nasadení v spracovateľských centrách v Poľsku, kde budú poskytovať všeobecnú podporu, duchovné služby a obmedzenú lekársku starostlivosť, povedala ministerka.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Časť vojakov nasadia do Poľskom vedenej humanitárnej pracovnej skupiny a tretia skupina príslušníkov kanadských ozbrojených síl bude pôsobiť ako spojka medzi poľskými obrannými silami a kanadskými imigračnými úradníkmi s cieľom uľahčiť presídlenie „ďalších tisícok Ukrajincov“ do Kanady.

Kanada vyčlení ďalších 500 miliónov kanadských dolárov na vojenskú pomoc Ukrajine, povedala tiež Anand. Tie sa pridajú k už doteraz sľúbeným 110 miliónom kanadských dolárov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Zdroj: Webnoviny.sk – Kanada pošle do Poľska 150 vojakov, pomôžu s ukrajinskými utečencami © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Šéf Ukrajinskej bezpečnostnej služby priznáva vražednú kampaň proti spolupracovníkom Kremľa

Oficiálne sa k tomu nepriznáme. Zároveň však môžem ponúknuť niektoré podrobnosti, uviedol Vasyl Maľuk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *