Home / SVET / Nehammer sa stretne s Putinom a nesie so sebou veľmi jasné odkazy

Nehammer sa stretne s Putinom a nesie so sebou veľmi jasné odkazy

11.4.2022 (Webnoviny.sk) – Rakúsky kancelár Karl Nehammer so sebou na stretnutie s ruským prezidentom Vladimirom Putinom nesie „veľmi jasné odkazy humanitárneho a politického druhu“.

Kontakty s lídrami

Pred stretnutím so svojimi rezortnými partnermi z Európskej únie (EÚ) v Luxemburgu to povedal rakúsky minister zahraničia Alexander Schallenberg.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Zároveň objasnil, že predseda rakúskej vlády sa pre cestu do Ruska rozhodol po sobotňajšom stretnutí s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským a po kontaktoch s lídrami Turecka, Nemecka a EÚ.

Humanitárne peklo

Šéf rakúskej diplomacie povedal, že Viedeň nechce nechať „žiadnu príležitosť nevyužitú“ a musí sa chopiť každej šance na ukončenie „humanitárneho pekla na Ukrajine“. „Každý hlas, ktorý dáva prezidentovi Putinovi jasne najavo, ako vyzerá realita za múrmi Kremľa, nie je zbytočný,“ skonštatoval politik.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Schallenberg vysvetlil, že stretnutie Nehammera a Putina bude individuálne a bez mediálnych príležitostí. Trval pritom na tom, že Rakúsko urobilo všetko pre to, aby zabezpečilo, že schôdzku nezneužijú. Ako poznamenal, myslí si, že sám Putin „by mal mať záujem na tom, aby mu niekto povedal pravdu a skutočne zistil, čo sa vonku deje“.

Viac k témam: Rakúsky kancelár, rusko-ukrajinský konflikt, Ruský prezident, Ukrajinský prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Nehammer sa stretne s Putinom a nesie so sebou veľmi jasné odkazy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajincom sa podarilo zničiť na okupovanom Kryme štyri ruské raketové systémy S-400

Údery podľa zničili alebo kriticky poškodili aj tri ruské radarové stanice, veliteľské stanovište protivzdušnej obrany a systém velenia a riadenia protivzdušnej obrany Fundament-M.

Jeden komentár

  1. len aby to nebolo uplne naopak ako si mysli rakusky kancelar, len aby nelapal po vzduchu ked mu Putin povie ako to v skutocnosti na Ukrajine je…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *