Home / SLOVENSKO / Slováci považujú súčasnú situáciu za zlú, v prieskume Eurobarometra označili najväčšie problémy

Slováci považujú súčasnú situáciu za zlú, v prieskume Eurobarometra označili najväčšie problémy

11.4.2022 (Webnoviny.sk) – Za najdôležitejší problém, ktorým musí Slovensko v súčasnosti čeliť, považuje 56 percent Slovákov rastúce ceny, infláciu a náklady na život. Vyplýva to z výsledkov najnovšieho prieskumu Eurobarometer.

Ingrid Ludviková z tlačového oddelenia Zastúpenia Európskej komisie v SR upozornila, že dáta zbierali na prelome januára a februára, a tak nereagujú na vojenskú inváziu Ruskej federácie na Ukrajine.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Z najnovšieho Eurobarometra vyplýva, že 74 percent považuje vo všeobecnosti súčasnú situáciu za zlú. Aj ekonomickú situáciu na Slovensku vníma obdobný počet respondentov (76 percent) ako zlú.

Okrem spomínaných rastúcich cien, inflácie a nákladov na život označujú Slováci za najdôležitejšie problémy aj zdravie (33 percent), ekonomickú situáciu (28 percent), nezamestnanosť (13 percent), dôchodky (13 percent) či vzdelávací systém (deväť percent), štátny dlh (osem percent) a životné prostredie a zmenu klímy (sedem percent).

Novým problémom, ktorému musí Slovensko čeliť, sú dodávky energií. Tento problém označilo 10 percent opýtaných, čo je o deväť percentuálnych bodov viac ako v predchádzajúcom prieskume.

Viac k témam: Dôchodky, Eurobarometer, Inflácia, Nárast cien, Nezamestnanosť v SR, Prieskum
Zdroj: Webnoviny.sk – Slováci považujú súčasnú situáciu za zlú, v prieskume Eurobarometra označili najväčšie problémy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ficov Smer mierne klesol a súčasná koalícia by nevznikla, nevyskladala by ju však ani opozícia

Voľby do Národnej rady SR by podľa prieskumu vyhral opäť Smer.

Jeden komentár

  1. za socializmu ani jeden z tychto ludmi oznacenych sucasnych problemov ani zdaleka neexistoval v tak vypuklej miere popripade vobec neexistoval ako je to dnes a reptali sme, mudrovali az sme to v 89 pekne pos-ali…co sme to vtedy urobili vieme po 32 rokoch tohto „oblazujuceho“ rezimu…vysledkom su nazory ludi aj v tomto prieskume…preco o tomto sa neucia deti v skolach preco sa im pravda zamlcuje alebo kriví?…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *