Home / SLOVENSKO / Hnúšťa zrekonštruuje vnútroblok, obyvatelia sa dočkajú nového cyklookruhu či detského ihriska

Hnúšťa zrekonštruuje vnútroblok, obyvatelia sa dočkajú nového cyklookruhu či detského ihriska

2.4.2022 (Webnoviny.sk) – V meste Hnúšťa pripravili rekonštrukciu vnútrobloku na sídlisku 1. mája 908 až 909. Ako pre agentúru SITA povedal primátor mesta Roman Lebeda, samospráva bola úspešná vo výzve Zlepšenie environmentálnych aspektov v mestách a mestských oblastiach, v rámci ktorej získala nenávratný finančný príspevok 688 495,56 eur.

V histórii mesta ide o najväčší objem financií získaných z eurofondov. Spolu s vlastnými zdrojmi mesta je celková schválená výška oprávnených výdavkov projektu 724 732,17 eur. Aktuálne prebieha výberové konanie na zhotoviteľa.

Projekt sa pripravoval dva roky

„Tento projekt sme pripravovali celé dva roky a mali sme ho napísaný už v predstihu, čakali sme iba na zverejnenie výzvy, aby sme projekt podali medzi prvými. Je to dôkaz kvalitnej a dôslednej práce projektových pracovníkov na našom úrade. Projekt zároveň pripomienkovali poslanci, občania i členovia výboru mestskej časti,“ uviedol primátor.

Hlavným cieľom projektu je zlepšenie environmentálnych aspektov v meste Hnúšťa a adaptácia verejného priestoru na zmenu klímy a zvýšenie kvality života obyvateľov prostredníctvom revitalizácie vnútrobloku.

Pribudnú nový cyklookruh či ihriská

Rekonštrukciou vnútrobloku sa podstatne zvýši atraktivita vnútorných dvorov a záujem o voľnočasové aktivity. V rámci projektu budú opravené a vybudované chodníky, vzniknú nové uzatvárateľné kontajnerové stojiská, verejné osvetlenie a kamerový systém.

Pribudne detské ihrisko a basketbalové ihrisko, nový cyklookruh a korčuliarsky okruh, workoutové ihrisko, zdroj pitnej vody – fontánka, altánok, veľké množstvo zelene a priestor pre venčenie domácich zvierat.

Začiatok realizácie hlavných aktivít projektu bol pôvodne plánovaný na marec 2022 s ukončením hlavných aktivít projektu o 10 mesiacov – v decembri 2022. „Termín je posunutý a začiatok realizácie by sa mal uskutočniť v júni 2022 a ukončenie v marci 2023 v prípade, že do toho času prebehne kontrola,“ uzavrel Lebeda.

Zdroj: Webnoviny.sk – Hnúšťa zrekonštruuje vnútroblok, obyvatelia sa dočkajú nového cyklookruhu či detského ihriska © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *