Home / SLOVENSKO / Dôverčivá dôchodkyňa naletela podvodníkom, obrali ju o cennosti za takmer 60-tisíc eur

Dôverčivá dôchodkyňa naletela podvodníkom, obrali ju o cennosti za takmer 60-tisíc eur

29.3.2022 (Webnoviny.sk) – Polícia vyšetruje prípad podvodu, pri ktorom prišla 78-ročná dôchodkyňa o cennosti v hodnote takmer 60-tisíc eur. Ako na sociálnej sieti informuje banskobystrická krajská polícia, neznámy muž vydávajúci sa za pracovníka Poštovej banky zatelefonoval nič netušiacej žene s tým, že za pol hodinu jej poštárka donesie doporučený list.

„Približne o 20 minút neskôr jej opäť volal neznámy muž, pravdepodobne iný ako predtým, a vydával sa za policajta kriminálnej polície. Opýtal sa jej, či jej niekto predtým nevolal, zrejme aby vniesol do prípadu potrebnú dôveryhodnosť, a oznámil jej, že sledujú ozbrojeného páchateľa. Kázal jej, aby sa zamkla v byte a nikomu neotvárala, aby pobalila všetky cenné veci a oni jej ich postrážia. Vypýtal si číslo na mobil a ďalej s ňou komunikoval z utajeného čísla. Ďalší pokyn znel vyhodiť veci z balkóna s tým, že to na polícii preskúmajú,“ popisuje polícia.

Pani postupovala podľa pokynov v domnení, že telefonuje s policajtom a kufor s cennými vecami vyhodila z balkóna. Odtiaľ ho zobrali muž a žena, ktorí odišli preč.

Viac k témam: Podvod, Podvodníci
Zdroj: Webnoviny.sk – Dôverčivá dôchodkyňa naletela podvodníkom, obrali ju o cennosti za takmer 60-tisíc eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mesto Žilina si tento rok zabezpečí kosenie vo vlastnej réžii, s externou firmou nebola samospráva spokojná

Spoločnosť TSM Žilina vznikla pred tromi rokmi s cieľom postupného prevzatia a zabezpečenia činností súvisiacich s údržbou verejného priestoru od externých dodávateľov.

Jeden komentár

  1. adamkratochvil

    nuz co uz na toto povedat…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *