Home / šport / Futbal / Barcelona zlomila prekliatie Anoety, Messi prekonal rekord legendárneho Müllera

Barcelona zlomila prekliatie Anoety, Messi prekonal rekord legendárneho Müllera

SAN SEBASTIÁN 15. januára (WebNoviny.sk) – Nedeľňajší zápas 19. kola španielskej Primera División na ihrisku Realu Sociedad San Sebastián mal byť pre futbalistov FC Barcelona zrkadlom prvej polovice ligovej sezóny 2017/2018.

A „blaugranas“ potvrdili, že tento ročník La Ligy pevne drží v rukách katalánske mužstvo. Mužstvo trénera Ernesta Valverdeho zvíťazilo 4:2 a na líderskej pozícii si udržalo komfortný 9-bodový náskok.

San Sebastián viedol 1:0

Štadión Anoeta je pre hráčov „FCB“ dlhodobo zakliaty, na tamojšom trávniku v lige predtým nevyhrali 11 rokov. Ostatný raz to predtým dokázali 5. mája 2007. Pamätníkmi triumfu 2:0 sú stále aktívne barcelonské opory Andrés Iniesta a Lionel Messi.

Odporúčame:
Real prehral doma s Villarrealom, najväčší prenasledovateľ Barcelony Atlético zvíťazil s Eibarom

Duel na horúcej baskickej pôde sa pre hostí nevyvíjal dobre a vyzeralo to, že hrozivá tradícia bude mať ďalšie trpké pokračovanie. Už v 11. min prekonal katalánsku defenzívu presnou hlavičkou Brazílčan Willian José. Keď v 34. zvýšil na 2:0 Juanmi, hosťom verili azda iba tí najväčší optimisti.

Ešte do prestávky však zaznamenal psychologicky mimoriadne dôležitý zásah Paulinho, ktorého pred bránkou pekne našiel Uruguajčan Suárez. Bol to zápas 30-ročného Juhoameričana, ktorý po zmene strán dokonal dielo dvoma gólmi.

Messi prekonal rekord Müllera

Posledné slovo mal Argentínčan Lionel Messi. V 85. min zakrútil priamy kop za chrbát krajana Gerónima Rulliho a dosiahol už svoj 366. ligový gól v drese Barcelony. Prekonal rekord legendárneho Nemca Gerda Müllera (365) v počte presných zásahov za jeden klub v niektorej z piatich európskych popredných ligových súťaží.

„Anoeta je pre nás historicky najhoršie miesto,“ skonštatoval kouč hostí Valverde. Päťdesiatriročný odborník, ktorý sa trénersky zviditeľnil najmä v konkurenčnom Athleticu Bilbao, po stretnutí vyzdvihol nezlomnú vieru svojich zverencov.

„Boli sme v zložitej pozícii. Gól na 1:2 pred prestávkou nám však pomohol. V druhom polčase sme tak mohli vyvinúť väčší tlak a dokráčať po víťazstvo. Najlepšie, čo sa nám mohlo stať, bola viera, že môžeme uspieť. Navyše na ihrisku mužstva, ktoré zakaždým poriadne preverí naše kvality. Zlomili sme prekliatie. Dlho sme tu nevyhrali. Som rád, že sa nám to poradilo napriek dvojgólovému manku. Real Sociedad bol do prestávky oveľa lepší. Utvoril si mnoho šancí, bol efektívny a potvrdil, že ho bude ťažké prekonať. Paulinhov zásah ešte v prvom dejstve bol však kľúčový. Po vyrovnaní sme už hrali na víťazstvo,“ vyhlásil Valverde podľa webu football-espana.net.

„Najlepší spôsob, ako uzavrieť prvú polovicu sezóny, je takýto skvelý ´comeback´. Naše hlavy nepadli, aj keď to bolo ťažké. V druhom polčase sme, našťastie, napravili naše chyby. Takto chceme pokračovať ďalej,“ podotkol hrdina stretnutia Luis Suárez.

Viac k témam: FC Barcelona, futbal, Gerd Müller, La Liga, Lionel Messi, Real Sociedad San Sebastián
Zdroj: Webnoviny.sk – Barcelona zlomila prekliatie Anoety, Messi prekonal rekord legendárneho Müllera © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovanista Pauschek získal siedmy majstrovský titul, prekonal doterajší rekord Nigérijčana Rabiua

Nigérijčan Rabiu má štyri tituly so Slovanom a dva s Trenčínom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *