Home / EKONOMIKA / Štrajková pohotovosť v spoločnosti Embraco pokračuje, odborári sa vyjadrili k poslednému návrhu

Štrajková pohotovosť v spoločnosti Embraco pokračuje, odborári sa vyjadrili k poslednému návrhu

POPRAD 15. januára (WebNoviny.sk) – Vyjednávania o kolektívnej zmluve medzi odborármi a vedením spoločnosti Embraco v Spišskej Novej Vsi pokračujú aj začiatkom tohto pracovného týždňa, dohoda o zvýšení platov zatiaľ nepadla.

„V pondelok im dáme vyjadrenie k poslednému návrhu, budú sa musieť k nemu vyjadriť do utorka. Až následne budeme vedieť, či vyhlásime štrajk a ideme do ostrého konfliktu alebo sa dohodneme. Štrajkovú pohotovosť však nezrušíme dovtedy, kým nebude podpísaná kolektívna zmluva,“ ozrejmil v pondelok situáciu pre agentúru SITA predseda základnej organizácie Odborového zväzu Kovo Juraj Hojnoš.

Odporúčame:
Odborári sa nedohodli s Embracom na vyšších platoch zamestnancov, uvažujú o vyhlásení štrajku

Štrajková pohotovosť v spišskonovoveskom závode na výrobu chladiarenských kompresorov a kondenzačných jednotiek trvá už týždeň. Zamestnanci spoločnosti do nej vstúpili po tom, ako sa so zamestnávateľom nedohodli na mzdových podmienkach pre rok 2018. Podľa informácií z OZ Kovo žiadali zvýšenie miezd o 10 percent, rovnako aj 13. a 14. plat. V závode pracuje približne 2 300 zamestnancov.

Problém so zvyšovaním platov riešil zväz a spoločnosť rovnako na prelome rokov 2016 a 2017, zložité rokovania vtedy trvali takmer štyri mesiace. Pre nízke platy na Spiši sa začiatkom decembra 2016 uskutočnil aj protestný pochod v Spišskej Novej Vsi, po ňom padla dohoda, ktorá zamestnancom priniesla medziročné zvýšenie tarifných platov v priemere o šesť percent.

Viac k témam: Embraco Slovakia, OZ KOVO, platy
Zdroj: Webnoviny.sk – Štrajková pohotovosť v spoločnosti Embraco pokračuje, odborári sa vyjadrili k poslednému návrhu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Obstarávanie rekonštrukcie areálu Úradu vlády sa môže začať, ministri návrh schválili

Ceny prác by mala byť viac ako 7,1 milióna eur.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *