Home / SLOVENSKO / Heger odovzdal štátne ceny Alexandra Dubčeka, získali ich aj Zelenskyj a Kuciak (foto)

Heger odovzdal štátne ceny Alexandra Dubčeka, získali ich aj Zelenskyj a Kuciak (foto)

28.3.2022 (Webnoviny.sk) – Alexander Dubček bol politikom dobrej vôle a jeho ľudskosť ostro kontrastovala s tými, ktorí chceli ovládať spoločnosť pomocou teroru. Za to, že občanom v celkom sovietskom bloku otváral okná do sveta slobody, ho vtedajší komunistickí vládcovia nenávideli.

Premiér Eduard Heger (OĽaNO) to povedal pri príležitosti odovzdávania štátnych cien Alexandra Dubčeka, ktoré sa uskutočnilo v nedeľu 27. marca.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Odovzdávania štátnych cien Alexandra Dubčeka (fotografie)

„Alexander Dubček sa stal symbolom nádeje a slobody. V jeho mene sme ocenili významných ľudí, ktorí dosiahli mimoriadne pracovné výsledky a svojím životným príbehom nám svietia na cestu. A my v ťažkých časoch, keď sa dá ľahko zablúdiť, potrebujeme veľa takéhoto jasného svetla,“ vyhlásil premiér.

Ocenenie dostala česká speváčka Marta Kubišová, historik a sociológ Ivan Laluha, šľachtiteľka odrôd vína a autorka odrôd Dorota Pospíšilová, in memoriam spevák a skladateľ Miroslav Žbirka, in memoriam novinár Eugen Gindl, in memoriam novinár Ján Kuciak a jeho snúbenica Martina Kušnírová. Ocenenie v neprítomnosti dostal aj prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj.

Viac k témam: Premiér Slovenskej republiky, Štátna cena Alexandra Dubčeka, Ukrajinský prezident
Zdroj: Webnoviny.sk – Heger odovzdal štátne ceny Alexandra Dubčeka, získali ich aj Zelenskyj a Kuciak (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *