Home / šport / Ostatné športy / Patrik Jány sa stal majstrom Európy, keď po dráme v nórskom Hamare ovládol vzduchovú pušku na 10 m

Patrik Jány sa stal majstrom Európy, keď po dráme v nórskom Hamare ovládol vzduchovú pušku na 10 m

25.3.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenský reprezentant v športovej streľbe Patrik Jány sa stal premiérovo v kariére majstrom Európy. Na kontinentálnom šampionáte v nórskom Hamare ovládol vzduchovú pušku na 10 m, vo finále po dráme zdolal domáceho Henrika Larsena.

Patrik Jány sa do vyraďovacej časti dostal siedmou priečkou v kvalifikácii, neskôr sa stal víťazom štvorčlenného semifinále. Napokon sa dostal až do finále, v ktorom bol stav proti Nórovi Larsenovi vyrovnaný 14:14.

V rozhodujúcej rane slovenský reprezentant trafil 10,7, kým jeho súper len 10,2. Bronz napokon získal Chorvát Miran Maričič.

Dvadsaťštyriročný rodák z Banskej Štiavnice v rovnakej disciplíne získal zlato aj v roku 2019 na Svetovej univerziáde v talianskom Neapole a v prvej polovici novembra 2021 vyhral finále Svetového pohára v poľskom meste Vroclav.

V úvodných pretekoch SP v tejto sezóne v egyptskej Káhire ovládol ľubovoľnú malokalibrovku 3x 20 a druhý bol vo vzduchovej puške na 10 m. Na OH 2020 v japonskom Tokiu skončil Jány vo vzduchovej puške na 10 m siedmy, predtým v kvalifikácii obsadil 4. priečku.

Strelecký šampionát v Hamare vyvrcholí v nedeľu 27. marca

Viac k témam: Majstrovstvá Európy v športovej streľbe
Zdroj: Webnoviny.sk – Patrik Jány sa stal majstrom Európy, keď po dráme v nórskom Hamare ovládol vzduchovú pušku na 10 m © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *