Home / SLOVENSKO / Sochu vojaka v Bošáci niekto pomaľoval žltou a modrou farbou, vandala už hľadá polícia (foto)

Sochu vojaka v Bošáci niekto pomaľoval žltou a modrou farbou, vandala už hľadá polícia (foto)

25.3.2022 (Webnoviny.sk) – Polícia v Novom Meste nad Váhom pátra po neznámom páchateľovi, ktorý poškodil národnú kultúrnu pamiatku v obci Bošáca.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

Ako informovala trenčianska policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová, sochu vojaka so samopalom umiestnenú na spoločnom hrobe sovietskej armády v miestnej časti Grúň, pomaľoval žltou a modrou farbou a pridal aj nápis v ukrajinskom jazyku.

„Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru Nové Mesto nad Váhom začal trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovania cudzej veci,“ uviedla Kuzmová s tým, že polícia v súvislosti s vyšetrovaním tohto skutku žiada prípadných svedkov o pomoc.

„Ak ste videli v čase od 8:30 dňa 22. marca do 18:00 dňa 23. marca 2022 pohybovať sa podozrivú osobu alebo osoby v okolí tejto pamiatky, prípadne by ste vedeli poskytnúť akékoľvek informácie, ktoré by prispeli k objasneniu tohto skutku, oznámte to osobne na najbližšom útvare Policajného zboru, prípadne na bezplatnom telefónnom čísle 158, alebo formou súkromnej správy na Facebooku Polícia SR – Trenčiansky kraj,“ dodala Kuzmová.

Viac k témam: Pátranie, rusko-ukrajinský konflikt, Socha, Vandalizmus
Zdroj: Webnoviny.sk – Sochu vojaka v Bošáci niekto pomaľoval žltou a modrou farbou, vandala už hľadá polícia (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vinník je iba jeden, podľa Královiča je nevhodné ukazovať prstom na médiá, opozíciu či na samotného premiéra (video)

Stopercentná bezpečnosť chránených osôb sa podľa odborníka na bezpečnosť Martina Královiča nedá dosiahnuť, dajú sa podľa neho len minimalizovať riziká.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *