Home / Inzercia a PR / Dobrý písací stôl a stolička sú potrebné pre každého. Pre novinárov zvlášť

Dobrý písací stôl a stolička sú potrebné pre každého. Pre novinárov zvlášť

Práca za stolom už nemusí byť bolestivá pre vaše telo

Či už pracujete celé dni v kancelárií alebo doma, určite vás po nejakom čase začne bolieť chrbát, nohy, zadok alebo ruky. Teda pokiaľ necvičíte. Bolesť môže byť spôsobená niekoľkými faktormi. Najčastejšie ide o zlý spôsob sedenia, keď sa hrbíte alebo sedíte rôzne vykrútený. Môže to byť aj technikou, ktorú používate, pretože nekvalitná myška k počítaču vám môže naozaj zničiť zápästie. A jedným z tých posledných, ale o nič menších problémov je aj nábytok, ktorý používate. Dali ste si pri jeho kúpe záležať? 

Správna výška je dôležitá

Pri výbere písacieho stola si dajte pozor či ste vyšší alebo skôr nižšieho vzrastu. Písací stôl je potrebné kupovať s rozvahou a s určitou presnosťou k vašej výške. Mnoho z nich vyzerá moderne a kvalitne, ale môžu byť pre vás príliš malé alebo naopak vysoké. Ideálne riešenie je si ich vyskúšať priamo na predajni alebo pozerať kvalitné internetové obchody, kde všetky údaje máte napísané. Na trhu existujú aj výškovo nastaviteľné stolíky, takže tam by ste podobné veci nemuseli riešiť príliš často. Z akého materiálu stôl bude záleží už od vášho vkusu. Najobľúbenejšie sú drevené a dostatočne pevné stolíky, ale mnoho ľudí dáva prednosť aj kombinácií kovu so sklom, pretože táto kombinácia pôsobí luxusne a dizajnovo vo viacerých typoch miestností. 

Jedno bez druhého nekupujte

Ak už máte stôl kúpený, vyberajte si k nemu hneď aj vhodnú stoličku. Kancelárske stoličky sú totiž vyrábané naozaj kvalitne a ich ergonómia vám bude určite inklinovať. Je to preto, že kvalitné stoličky majú operadlá vyrábané tak, aby vašu chrbticu držali vzpriamene, ale zároveň aby vás chrbtica nebolela. Na stoličke si výšku síce nastaviť viete, ale k veľkému stolu, by ste museli byť vysoko a vaše nohy vo vzduchu a pri malom by ste ich mali príliš pokrčené. Stoličky v kanceláriách sú prevažne látkové, ale mnoho ľudí sa nevyhýba ani príjemnej a mäkkej koži, ktorá vás netlačí a na konci dňa vás teda nebude ani nič bolieť.

Zdroj obrázku: aomas / Shutterstock.com

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zistite, aké sú víťazné taktiky v online kasínach

Prečítajte si článok a zistite všetko o tom, čo robiť, aby ste v kasíne uspeli. Objavte kroky, ktoré je dobré podstúpiť, ak chcete mať šance na výhru.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *