Home / šport / Ostatné športy / Rexová skončila v „obráku“ piata a Slováci v curlingu na vozíku sa prebojovali semifinále

Rexová skončila v „obráku“ piata a Slováci v curlingu na vozíku sa prebojovali semifinále

11.3.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenské reprezentantky v paraalpskom lyžovaní v piatok na zimných paralympijských hrách zostali v čínskom Pekingu bez medaily.

Viac o téme: ZPH Zimné paralympijské hry 2022 Peking

Na svahu v Jen-čching v obrovskom slalome skončila najlepšie Alexandra Rexová medzi zrakovo znevýhodnenými ženami na piatej priečke, ktorá jej patrila aj po prvom kole. S navádzačkou Evou Trajčíkovou za víťaznou Rakúšankou Veronikou Aignerovou zaostala v súčte o 9,48 sekundy, od cenného kovu Barbary Aignerovej z Rakúska ju delilo 2,09 s.

Farkašová vypadla už v prvom kole

Smolu mala Henrieta Farkašová, ktorá v 1. kole vypadla už pred prvým medzičasom. Medzi stojacimi ženami klasifikovali Vanesu Gaškovú na solídnej 11. priečke, Petre Smaržovej sa po deviatom mieste v 1. kole nepodarilo dokončiť druhú jazdu. V sobotu je v Jen-čchingu na programe slalom žien.

Slováci sa prebojovali do semifinále

V piatok ešte budú v hre slovenskí reprezentanti v curlingu na vozíku, ktorí sa prebojovali do semifinále paralympijského turnaja. V ňom sa o 14.35 h (7.35 h SEČ) predstavia proti Švédom. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Čína a Kanada.

Zdolaní semifinalisti ešte v piatok nastúpia o 19.35 h (12.35 h SEČ) na duel o bronz, finále je na programe v sobotu 12.3. o 14.35 h (7.35 h SEČ).

Viac k témam: ZPH Zimné paralympijské hry 2022 Peking
Zdroj: Webnoviny.sk – Rexová skončila v „obráku“ piata a Slováci v curlingu na vozíku sa prebojovali semifinále © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *