Home / SVET / Rusi sú na vojnu zle pripravení a Putin tak poslal vojakov na smrť, tvrdia Briti

Rusi sú na vojnu zle pripravení a Putin tak poslal vojakov na smrť, tvrdia Briti

6.3.2022 (Webnoviny.sk) – Ruské jednotky boli na vojnu na Ukrajine zle pripravené. Ako referuje spravodajský web BBC, takýto pohľad ponúkol nemenovaný predstaviteľ britskej obrany.

Viac o téme: Rusko-ukrajinský konflikt

„Rusi si naozaj mysleli, že vykonávajú vojenské cvičenia, nie prípravu na inváziu,“ povedal. Putin si podľa neho myslel, že má takú armádu, akú zvykol vidieť počas prehliadok na počesť Dňa víťazstva nad fašizmom na moskovskom Červenom námestí. „Armáda z prehliadky sa však neukázala ako armáda schopná bojovať.“

Začiatkom tohto týždňa britský minister obrany Ben Wallace obvinil ruského prezidenta Putina zo zrady svojich vojakov tým, že ich poslal na smrť. Tí sa podľa neho zároveň zdržiavajú na miestach, kde v prípade útoku môžu zomrieť tisícky Rusov.

Generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl v nedeľu uviedol, že v doterajšom priebehu vojny na Ukrajine zabila tamojšia armáda viac ako 11-tisíc ruských vojakov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusi sú na vojnu zle pripravení a Putin tak poslal vojakov na smrť, tvrdia Briti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Poľsko odvolalo veliteľa zboru rýchlej reakcie európskej armády Eurocorps, vyšetrujú jeho bezpečnostnú previerku

Poľsko začalo vyšetrovanie vojenskej kontrarozviedky, do ktorého bol zapojený.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *