Home / šport / Hokej / Cehlárik mal pred olympiádou v Pekingu pozitívny test na koronavírus, ďalší absolvovali prvý tréning na ľade

Cehlárik mal pred olympiádou v Pekingu pozitívny test na koronavírus, ďalší absolvovali prvý tréning na ľade

31.1.2022 (Webnoviny.sk) – Pri príchode k slovenskej hokejovej reprezentácii pred odchodom na ZOH 2022 do čínskeho Pekingu mal jeden z hráčov pozitívny test na koronavírus, bol ním útočník Peter Cehlárik. Informuje o tom oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Ďalší hokejisti už majú za sebou testy s negatívnym výsledkom a aj prvý tréning na ľade.

Niektorí majú ešte iba jeden test

„Dnes sme mali na tréningu jedenásť hráčov a dvoch brankárov. Zatiaľ je to veľmi dobré, až na Petra Cehlárika, ktorý bol pozitívny. Budeme zo dňa na deň sledovať jeho vývoj a podľa toho sa rozhodovať, čo ďalej v jeho prípade,“ informoval asistent generálneho manažéra tímu Oto Haščák na webe HockeySlovakia.sk.

V nedeľu sa k slovenskému výberu pripojili už aj Mário Grman, Martin Gernát, Martin Pospíšil, Marko Daňo, Martin Marinčin, Miloš Roman a Michal Krištof, majú však za sebou zatiaľ iba jeden test a ešte nie sú v kontakte so zvyškom tímu. Trénovať by mohli v utorok.

„Dohromady máme k dispozícii 21 hráčov. Prídu ešte štyria z českej extraligy, ale tí prídu priamo za nami do Pekingu štvrtého februára,“ doplnil Haščák. Podstatná časť slovenskej hokejovej výpravy do Číny odcestuje v stredu 2. februára.

Národný tím SR mal prvý zraz už v sobotu, hráčom dva dni v hotelovej izbe padli vhod. „Ja som sa veľmi tešil. Hokej mi chýbal. Ruka je už v pohode. Bol som pripravený hrať skôr, žiaľ covid to zastavil. Kondične som dobre pripravený. Posledný mesiac som iba jazdil po ľade a cvičil v posilňovni. Mal som kvázi letnú prípravu. Covid som, chvalabohu, nepocítil,“ povedal útočník Samuel Takáč.

Kňažko bojuje s časovým posunom

Mladý obranca Samuel Kňažko pricestoval na Slovensko z USA a stále bojuje s časovým posunom. „Mal som trošku ťažie nohy. Ruky nespolupracovali s nohami. Ale každému to určite padlo vhod. Bolo nás iba jedenásť na ľade, ale zajtra sa pripoja ďalší a už budeme v kompletnej sile,“ povedal.

Už v dejisku ZOH absolvujú Slováci prípravný duel proti Nemcom (7.2.) a potom už prídu na rad súťažné súboje proti Fínom, Švédom a Lotyšom (10., 11. a 13. februára).

Viac k témam: ZOH Zimné olympijské hry 2022 Peking
Zdroj: Webnoviny.sk – Cehlárik mal pred olympiádou v Pekingu pozitívny test na koronavírus, ďalší absolvovali prvý tréning na ľade © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Michalovčania nezaváhali ani na zvolenskom ľade, HK Poprad sa v sérii s Nitrou ujal vedenia (video)

Nitriansky tréner Stavjaňa vyzdvihol výkon brankára HK Poprad.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *