Home / SLOVENSKO / Kolíková reagovala na vyjadrenia Matoviča a ohradila sa voči útokom na mimovládky

Kolíková reagovala na vyjadrenia Matoviča a ohradila sa voči útokom na mimovládky

31.1.2022 (Webnoviny.sk) – Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (nom. SaS) sa na rokovaní vlády ohradila voči útokom na mimovládne organizácie. Zdôraznila, že mimovládky, ako aj mnohé iné združenia a spoločnosti, si zaslúžia v prvom rade poďakovanie za prácu, ktorú vykonávajú.

V mnohých oblastiach podľa Kolíkovej suplujú štát a často robia nezastupiteľnú činnosť. Reakciu šéfky rezortu spravodlivosti poskytol Peter Bubla z tlačového oddelenia ministerstva.

Vláda schválila zo svojej rezervy 330-tisíc eur pre pastoračných asistentov v rómskych komunitách. Minister financií Igor Matovič po rokovaní vlády uviedol, že podpora pastoračných asistentov sa ukazuje „ako najefektívnejší spôsob práce s rómskou komunitou, keď to porovnám so stovkami miliónmi, ktoré rozkradli najmä bratislavské mimovládky“.

Kolíková skonštatovala, že útoky na mimovládne organizácie bol hlavný dôvod, pre ktorý sa zdržala hlasovania o tomto bode na rokovaní vlády.

„Každý, kto chce vedieť, z akých zdrojov sú financované a ako tieto prostriedky používajú, si informácie nájde, lebo transparentnosť je v tomto pomerne vysoká. Bola by som preto opatrnejšia a zdržanlivejšia pri takýchto vyhláseniach. Sú totiž aj vodou na mlyn kampani, ktorú voči mimovládkam dlhodobo vedú extrémisti,“ uzavrela Kolíková.

Viac k témam: Mimovládne organizácie, Minister financií SR, Minister spravodlivosti SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Kolíková reagovala na vyjadrenia Matoviča a ohradila sa voči útokom na mimovládky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

HARABÍN: P. Pellegríni, to ani v Bangladéši nemôže byť. TO VIDEO musíte vidieť

Situácia okolo Petra Pellegriniho a jeho protikandidáta v prvom kole prezidentských volieb Štefana Harabina sa …

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *