Home / SVET / Na plytčine pri Aténach uviazlo mláďa veľryby, potápači ho dostali do mora, ale vrátilo sa späť

Na plytčine pri Aténach uviazlo mláďa veľryby, potápači ho dostali do mora, ale vrátilo sa späť

28.1.2022 (Webnoviny.sk) – Potápači, veterinári a pobrežná stráž spustili v piatok záchrannú operáciu na pomoc mláďaťu veľryby, ktoré uviazlo na plytčine v prímorskej oblasti gréckej metropoly.

Podľa výskumnej organizácie Arion, ktorá poskytuje veterinárnu starostlivosť pre uviaznuté veľryby, postihnutým zvieraťom je mladý vorvaňovec zobcový.

Žije v hlbokých vodách

Tento druh zvyčajne žije v hlbokých vodách a nebolo známe, prečo uviazol v oblasti Alimos v južnej časti Atén.

Veľrybu spozorovali vo štvrtok v lokalite Vouliagmeni a privolaní potápači jej pomohli dostať sa do mora. Operácia sa zdala byť úspešne dokončená, no zviera sa v piatok ráno opäť vrátilo do plytkých vôd.

Klenot gréckych morí

„Prognóza, žiaľ, nie je dobrá,“ povedal námestník ministra životného prostredia a energetiky Giorgos Amyras s tým, že prirodzený biotop veľryby sa nachádza v hlbokej vode.

„Skutočnosť, že je v týchto plytkých vodách toľko hodín, nám nedáva veľkú nádej, ale urobíme všetko pre to, aby sme zviera, ktoré je stredomorským druhom a klenotom gréckych morí, zachránili,“ dodal Amyras.

Viac k témam: Veľryba, vorvaňovec zobcový
Zdroj: Webnoviny.sk – Na plytčine pri Aténach uviazlo mláďa veľryby, potápači ho dostali do mora, ale vrátilo sa späť © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

V Číne sa sa zrútila časť diaľnice, incident neprežilo najmenej 24 ľudí

Zo svahu spadlo 18 áut.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *