Home / SVET / Začal sa proces s mužmi, ktorí z múzea Grünes Gewölbe v Drážďanoch ukradli šperky za vyše sto miliónov eur

Začal sa proces s mužmi, ktorí z múzea Grünes Gewölbe v Drážďanoch ukradli šperky za vyše sto miliónov eur

28.1.2022 (Webnoviny.sk) – Šesť mužov sa v piatok postavilo pred nemecký súd v spojitosti s krádežou šperkov z 18. storočia z múzea Grünes Gewölbe v Drážďanoch.

Nemeckí štátni príslušníci vo veku 22 až 28 rokov čelia na súde v tomto východonemeckom meste obvineniam z lúpeže a podpaľačstva.

Spomenutí muži sa 25. novembra 2019 vlámali do múzea a ukradli 21 kúskov šperkov s dovedna viac ako 4300 diamantmi a celkovou poistnou hodnotou vo výške najmenej 113,8 milióna eur. Pátranie dosiaľ neviedlo k nálezom stratených šperkov.

Prokurátori uviedli, že podozriví pred vlámaním založili oheň, aby odstavili prívod elektriny pre pouličné lampy pred múzeom. Tiež podpálili auto v neďalekej garáži. Napokon unikli do Berlína.

Grünes Gewölbe vzniklo v roku 1723 a je tak jedno z najstarších múzeí na svete. Obsahuje pokladnicu poľského kráľa a saského kurfirsta Augusta II. Saského, ktorá pozostáva zo zhruba 4000 predmetov zo zlata, drahých kameňov a ďalších materiálov.

Viac k témam: krádež šperkov, Krimi
Zdroj: Webnoviny.sk – Začal sa proces s mužmi, ktorí z múzea Grünes Gewölbe v Drážďanoch ukradli šperky za vyše sto miliónov eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusi sa snažia prelomiť ukrajinskú obranu, podnikli desiatky útokov na šiestich frontoch

Počas uplynulého dňa sa odohralo 82 bojových stretov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *