Home / SLOVENSKO / Garáž v obci Podvysoká zachvátil požiar a hrozilo, že oheň sa rozšíri aj na okolité domy

Garáž v obci Podvysoká zachvátil požiar a hrozilo, že oheň sa rozšíri aj na okolité domy

18.1.2022 (Webnoviny.sk) – Hasiči z Čadce a Turzovky zasahovali pri pondelkovom večernom požiari garáže v obci Podvysoká (okres Čadca). Ako informovala Miroslava Mintálová z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline, pri požiari sa nikto nezranil a hasičom sa podarilo ochrániť okolité rodinné domy.

Požiar zachvátil dvojgaráž a hrozilo, že oheň sa rozšíri aj na domy. Majiteľ sa do príchodu hasičov snažil oheň uhasiť pomocou záhradnej hadice.

„Hasiči museli pri zásahu ochladzovať okolité rodinné domy, vplyvom vysokého sálavého tepla praskli na jednom dome plastové okná. V garáži sa nachádzalo jedno vozidlo, dva motocykle a bicykle. Pomocou trhacích hákov hasiči strhli zvislé posuvné brány, aby sa mohli dostať do garáže a zefektívniť zásah,“ priblížila zásah Mintálová.

Hasiči z garáže vytiahli zváračku s 30 kg tlakovou fľašou. „Po uhasení požiaru všetko prekontrolovali termokamerou, aby bol vylúčený výskyt skrytých ohnísk požiaru. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania,“ dodala Mintálová.

Viac k témam: Hasiči, požiar garáže
Zdroj: Webnoviny.sk – Garáž v obci Podvysoká zachvátil požiar a hrozilo, že oheň sa rozšíri aj na okolité domy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *