Home / šport / Hokej / Rasistické urážky a fyzické nápádanie, disciplinárna komisia SZĽH rieši incident z extraligového zápasu (video)

Rasistické urážky a fyzické nápádanie, disciplinárna komisia SZĽH rieši incident z extraligového zápasu (video)

17.1.2022 (Webnoviny.sk) – Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) už začala konanie v súvislosti s incidentom z piatkového duelu 29. kola extraligy medzi domácimi Michalovcami a hosťujúcou Spišskou Novou Vsou (3:2). Ako informuje web HockeySlovakia.sk, počas zápasu a po jeho skončení došlo k previneniu voči disciplinárnemu a súťažnému poriadku.

Obom klubom hrozia sankcie

„Podľa dostupných materiálov sa mali oba kluby dopustiť výtržností a fyzického napadnutia počas schádzania z ľadovej plochy. Domáci klub navyše nedostatočne zabezpečil usporiadateľskú službu, za čo mu rovnako hrozí disciplinárny postih,“ referuje SZĽH.

Podľa úradnej správy začala disciplinárka konanie aj voči dvom konkrétnym osobám – kustódovi Michalovčanov Marekovi Jenčíkovi a obrancovi hostí Matthewovi Petgravovi. Prvý sa mal dopustiť fyzického ataku, druhý nešportového správania.

Nešportové správanie na štadióny nepatrí

DK SZĽH začala konanie spolu v štyroch prípadoch – voči obom klubom aj voči spomenutej dvojici. „Tieto incidenty bolo možné zistiť z dostupných materiálov, podkladov, videí a podobne. Preto tam už bolo začaté disciplinárne stíhanie. Kluby boli vyzvané, aby doručili ďalšie podklady a od toho bude závisieť, či budú začaté ďalšie disciplinárne konania,“ informoval predseda DK SZĽH Rastislav Jakubovič na webe zväzu.

Disciplinárka zasadne ešte počas aktuálneho týždňa. „Hneď po preskúmaní záznamov a videí sme za Ligovú radu spísali podnet a ešte v sobotu sme ho zaslali členom disciplinárnej komisie. Podľa nášho názoru podobné správanie nepatrí do modernej spoločnosti a urobíme všetko preto, aby sa v budúcnosti na zimných štadiónoch neopakovalo,“ objasnil člen extraligovej Ligovej rady Rastislav Konečný.

Viac k témam: Bitka, Hokejové zápasy, Rasizmus
Zdroj: Webnoviny.sk – Rasistické urážky a fyzické nápádanie, disciplinárna komisia SZĽH rieši incident z extraligového zápasu (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Michalovčania nezaváhali ani na zvolenskom ľade, HK Poprad sa v sérii s Nitrou ujal vedenia (video)

Nitriansky tréner Stavjaňa vyzdvihol výkon brankára HK Poprad.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *