Home / SLOVENSKO / Korčok: Slovensko je pripravené prehĺbiť spoluprácu so Saudskou Arábiou

Korčok: Slovensko je pripravené prehĺbiť spoluprácu so Saudskou Arábiou

17.1.2022 (Webnoviny.sk) – Slovensko je podľa ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivana Korčoka (nom. SaS) pripravené otvoriť novú kapitolu vzájomných vzťahov a prehĺbiť spoluprácu so Saudskou Arábiou. Spolupráca sa má dotýkať najmä obchodno-ekonomickej a investičnej oblasti.

Vyplýva to z pondelkového stretnutia ministra Korčoka s veľvyslancom Saudskej Arábie princa Abdullaha bin Khaleda bin Sultana bin Abdulaziza Al Sauda. Informoval o tom Tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZV) SR v tlačovej správe.

„Saudská Arábia je dôležitým partnerom Slovenska a Európskej únie v oblasti Blízkeho a Stredného východu. V mnohých otázkach medzinárodného diania vrátane politického a bezpečnostného vývoja v regióne, zdieľame podobné postoje. Zároveň oceňujem, že Saudská Arábia vyjadrila záujem o pokračovanie pravidelného dialógu s EÚ v ľudskoprávnej oblasti,“ uviedol Korčok.

Možnosti prehĺbenia vzťahu sa ukazujú aj v oblasti cestovného ruchu. Pre ďalšiu spoluprácu je potrebné sfinalizovať zmluvno-právny rámec vzájomných vzťahov, podpísanie základnej všeobecnej medzivládnej dohody a ďalšie ekonomicko-finančné dohody.

Viac k témam: Spolupráca
Zdroj: Webnoviny.sk – Korčok: Slovensko je pripravené prehĺbiť spoluprácu so Saudskou Arábiou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Koniec anonymity darcov a nové označenie. Mimovládkam chýba transparentnosť, pripravovaný zákon SNS to má napraviť

O novele zákona o neziskových organizáciách poskytujúcich všeobecne prospešné služby sa bude rokovať už na aprílovej schôdzi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *