Home / SLOVENSKO / Počet nehôd na cestách Trenčianskeho kraja v roku 2021 klesol, zomrelo pri nich 20 ľudí

Počet nehôd na cestách Trenčianskeho kraja v roku 2021 klesol, zomrelo pri nich 20 ľudí

13.1.2022 (Webnoviny.sk) – Nehodovosť na cestách Trenčianskeho kraja v minulom roku mierne klesla. Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová, polícia zaevidovala o 17 dopravných nehôd menej ako v roku 2020.

Pri celkovom počte 1 073 dopravných nehôd vyhaslo 20 ľudských životov, 58 osôb sa ťažko zranilo a ďalších 394 utrpelo ľahké zranenia.

Alkohol úradoval hlavne cez víkend

Bez smrteľných nehôd zostali vlani okresy Považská Bystrica a Myjava. „Pri dopravných nehodách zomreli siedmi vodiči osobných automobilov, dvaja spolujazdci v osobnom aute, traja motocyklisti, dvaja cyklisti a šesť chodcov,“ priblížila skladbu obetí dopravných nehôd Kuzmová.

Pri 145 dopravných nehodách boli ich vinníci pod vplyvom alkoholu, najčastejšie sa s týmito prípadmi stretávali policajti počas víkendov.

„V sobotu asistoval alkohol pri dopravných nehodách v 34 prípadoch a v nedeľu v 29 prípadoch,“ konkretizovala Kuzmová.

Druhou príčinou bola rýchlosť

Pri nehodách s podielom alkoholu boli tri osoby usmrtené, štyri sa ťažko zranili a 52 ľudí bolo ľahko zranených.

Policajné štatistiky uvádzajú aj rozbor príčin dopravných nehôd. „Na 497 dopravných nehodách sa podieľalo porušenie povinnosti vodiča, čo je viac ako 46-percentný podiel zo všetkých dopravných nehôd. Nepovolená rýchlosť bola príčinou 176 dopravných nehôd, ďalšími podstatnými príčinami sú nesprávne otáčanie či cúvanie, nesprávna jazda cez križovatku a nesprávny spôsob jazdy,“ dodala Kuzmová.

Viac k témam: Dopravné nehody, nehodovosť
Zdroj: Webnoviny.sk – Počet nehôd na cestách Trenčianskeho kraja v roku 2021 klesol, zomrelo pri nich 20 ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Post predsedu parlamentu patrí Hlasu, Tomáš apeluje na dodržiavanie koaličnej dohody (video)

Voľba predsedu parlamentu závisí od výsledku eurovolieb.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *