Home / šport / Ostatné športy / Petra Vlhová má za sebou debut na dlhých lyžiach. Bola to taká tréningová jazda, vraví kráľovná slalomu

Petra Vlhová má za sebou debut na dlhých lyžiach. Bola to taká tréningová jazda, vraví kráľovná slalomu

13.1.2022 (Webnoviny.sk) – Sezóna zjazdových lyžiarok sa už prehupla do druhej polovice a Petra Vlhová ešte len teraz zažila debut na dlhých lyžiach.

Slalomová kráľovná doterajšej časti olympijskej zimy sa v rakúskom Zauchensee predstavila v prvom meranom tréningu pred sobotným zjazdom a do cieľa prišla na 35. mieste s mankom vyše tri a pol sekundy na najrýchlejšiu Nemku Kiru Weidleovú.

Zamerala sa na slalom a obrák

Bol to Vlhovej prvý dotyk s rýchlostnou disciplínou v sezóne 2021/2022, v ktorej sa doteraz výlučne zameriavala na slalom a obrovský slalom.

„Pocity sú celkom dobré. Bola to taká tréningová jazda, pretože veľmi dlho som nestála na týchto lyžiach. Potrebovala som získať istotu. Pochopiť, aké sú podmienky a sneh,” vyjadrila sa Petra Vlhová v rozhovore pre portál šport.sk.

„Trať je veľmi pekná a sneh naozaj dobrý. Nie je to až také ťažké,” dodala k parametrom trate.

Dvadsaťšesťročná Liptáčka sa do Zauchensee presunula zo Schladmingu, kde druhým miestom spečatila celkový slalomový triumf vo Svetovom pohári.

V tíme panuje pokojná atmosféra

Splnila tým prvý zo svojich tohtosezónnych cieľov a zdvihla si sebavedomie pred blížiacimi sa ZOH v Pekingu. Odrazilo sa to na pokojnej atmosfére v tíme, kde je šéftrénerom Švajčiar Mauro Pini.

„Som veľmi dobre naladená. Všetko to opadlo a teraz si užívam, že môžem byť na dlhých lyžiach,” dodala na záver Vlhová pre Šport.sk.

„Súťažný víkend v zjazde a super G v Zauchensee berieme ako akési rozjazdenie a aklimatizáciu na rýchlosť pred olympiádou. Malý cieľ v podobe glóbusu za slalom sme už splnili, ale stále sme len v polovici schodov v tejto sezóne. Teraz pôjdeme po ten veľký cieľ,“ uviedol ešte pred odchodom do Zauchensee jeden z Vlhovej trénerov Matej Gemza.

Najlepšie svetové zjazdárky v Zauchensee čaká v piatok druhý tréning, v sobotu o 10.45 h už ostrý štart zjazdu a v nedeľu od 11.30 super-G.

Viac k témam: Svetový pohár v alpskom lyžovaní, Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Petra Vlhová má za sebou debut na dlhých lyžiach. Bola to taká tréningová jazda, vraví kráľovná slalomu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *