Home / EKONOMIKA / Fond na ochranu duševného vlastníctva podporí malé a stredné podniky, v rozpočte bude viac ako 40 miliónov eur

Fond na ochranu duševného vlastníctva podporí malé a stredné podniky, v rozpočte bude viac ako 40 miliónov eur

10.1.2022 (Webnoviny.sk) – Európska komisia a Úrad Európskej únie pre duševné vlastníctvo (EUIPO) v pondelok odštartovali fond na ochranu duševného vlastníctva malých a stredných podnikov pri ich zotavovaní sa z dopadov pandémie koronavírusu a zelenej a digitálnej transformácie počas nasledujúcich troch rokov (2022 – 2024). Informovala o tom oficiálna stránka Európskej komisie.

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

V rozpočte fondu bude 47 miliónov eur. Z týchto finančných prostriedkov bude možné uhrádzať veľkú časť poplatkov, ktoré si účtujú napríklad úrady duševného vlastníctva či národné patentové úrady. Od budúceho roka bude fond preplácať i súkromné poradenstvo v oblasti duševného vlastníctva zo strany právnikov súvisiace s registráciou patentov, vytvorením licenčných zmlúv či nákladmi na alternatívne riešenie sporov.

„Malé je krásne, ale ak chcú malé a stredné podniky rásť alebo prevziať vedenie v oblasti nových technológií, musia chrániť svoje vynálezy a výtvory, ako to robia veľké spoločnosti. Pomocou tohto fondu chceme podporiť malé a stredné podniky, aby čelili týmto zvláštnym časom a zostali silné a inovatívne počas nasledujúcich desaťročí,“ povedala eurokomisárka pre hospodársku súťaž Margrethe Vestagerová.

Viac k témam: Duševné vlastníctvo, Ekonomické dopady koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk – Fond na ochranu duševného vlastníctva podporí malé a stredné podniky, v rozpočte bude viac ako 40 miliónov eur © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *