Home / SLOVENSKO / Nové opatrenia sú podľa Hlasu-SD výsmechom kultúry, Laššáková preto očakáva ministerkinu rezignáciu

Nové opatrenia sú podľa Hlasu-SD výsmechom kultúry, Laššáková preto očakáva ministerkinu rezignáciu

7.1.2022 (Webnoviny.sk) – Opozičná strana Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) považuje rozhodnutie vlády uvoľniť opatrenia pre kultúru v režime (očkovaní, prekonaní – OP) a do 50 sediacich návštevníkov za výsmech slovenskej kultúre. Informovala o tom hovorkyňa Hlasu-SD Patrícia Medveď Macíková.

Viac o téme: Koronavírus

„Ak si zoberieme, že sála opery SND má kapacitu 900 miest, sála činohry 600 miest, Divadlo Nová scéna 600 miest a podobne je to aj v iných mestách, zjavne kultúra dostala od vlády facku“ uviedla nezaradená poslankyňa Ľubica Laššáková (Hlas-SD).

Podľa nej sa stačilo inšpirovať susedným Českom, kde sú jasne stanovené pravidlá pre OP už od 26. novembra a pri kultúrnych akciách tam môže byť maximálne 1 000 sediacich osôb.

„Zase sa niečo prijalo od stola a bez konzultácie s predstaviteľmi kultúry. Je to potvrdenie, že rezort vedie nekompetentná ministerka, neschopná obhajovať záujmy slovenskej kultúrnej obce. Očakávam, že po tomto rozhodnutí ponúkne svoju rezignáciu,“ povedala Laššáková.

Viac k témam: Kultúra, Kultúrne podujatia, Pandemické opatrenia, Rezignácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Nové opatrenia sú podľa Hlasu-SD výsmechom kultúry, Laššáková preto očakáva ministerkinu rezignáciu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

NATO je predovšetkým mierová organizácia, nerieši medzinárodné konflikty použitím sily, vyhlásil Blanár

Slovensko si pripomína 20. výročie vstupu do NATO.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *