Home / SVET / Český prezident Zeman vyzval na povinné očkovanie proti COVID-19, je to podľa neho jediná cesta

Český prezident Zeman vyzval na povinné očkovanie proti COVID-19, je to podľa neho jediná cesta

26.12.2021 (Webnoviny.sk) – Český prezident Miloš Zeman vo svojom tradičnom prejave na druhý sviatok vianočný vyzval na povinné očkovanie proti koronavírusu, ktoré je podľa neho jedinou cestou, ako poraziť pandémiu ochorenia COVID-19. Informuje o tom spravodajský portál TN.cz.

„Považujem očkovanie za jedinú cestu proti tejto pandémii. Tí, ktorí vyjadrujú názor, že očkovaním je ohrozená sloboda, by pravdepodobne v prípade, keby sa samovrah chystal vyskočiť z okna, tohto samovraha nezadržali, pretože by rešpektovali jeho slobodu voľby a tým aj jeho smrť,“ vyhlásil Zeman.

„Pôvodne som mal názor, že povinné očkovanie nie je nevyhnutné. Svoj názor som postupne menil tak, ako prichádzali nové a nové vlny koronavírusu. Som presvedčený, že povinné očkovanie je najjednoduchšia cesta, ako potlačiť pandémiu,“ dodal.

Nová česká vláda sa podľa Zemana musí vyrovnať aj s energetickou krízou. „Musíme sa vyviazať zo zelenej dohody pre Európu, ktorá je hlavnou príčinou rastu cien energií,“ apeloval.

V súvislosti s energetickou otázkou vyjadril podporu jadrovej energetike. „Neurobili sme takmer nič pre to, aby sme začali budovať nové jadrové zdroje,“ zaznela z jeho úst kritika.

Viac k témam: Český prezident, COVID-19, Koronavírus, Povinné očkovanie proti koronavírusu
Zdroj: Webnoviny.sk – Český prezident Zeman vyzval na povinné očkovanie proti COVID-19, je to podľa neho jediná cesta © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Proces integrácie do Únie bol šprint, podľa „maratónca“ Dzurindu slovenský národ spyšnel

Mikuláš Dzurinda vymenoval aj päť míľnikov, ktoré podľa neho najvýraznejšie determinujú posledných 20 rokov Európskej únie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *