Home / SLOVENSKO / Polícia varuje pred extrémnym počtom pokusov o podvod, ľudia dostávajú falošné SMS správy

Polícia varuje pred extrémnym počtom pokusov o podvod, ľudia dostávajú falošné SMS správy

23.12.2021 (Webnoviny.sk) – Polícia upozorňuje na extrémny vysoký počet pokusov o podvod. Ako uviedla vo svojom profile Hoaxy a podvody – Polícia SR na sociálnej sieti, online podvodníci pred Vianocami riadne „makajú“. Podvody tentoraz súvisia s doručovaním zásielok.

Ľudom posielajú SMS správy, ktoré sa tvária, ako by ich poslala Slovenská pošta. Po kliknutí na odkaz máte zadať údaje zo svojej kreditnej karty, aby ste vyplatili na pohľad smiešnu sumu. V skutočnosti vám z karty môžu odísť aj stovky eur.

„Dávajte si pozor! Ak čakáte ešte dnes na zásielku, tak si stokrát overte, že prijatá SMSka je reálna. Všetky poplatky hraďte buď kuriérovi osobne alebo na pošte,“ uzavrela polícia.

Viac k témam: Podvod, Podvodníci, Sms správy
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia varuje pred extrémnym počtom pokusov o podvod, ľudia dostávajú falošné SMS správy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Veľký prieskum: Slováci podporujú prechod fajčiarov na menej škodlivé produkty

Obyvatelia únie nesúhlasia s európskou politikou v oblasti tabaku. Brusel by mal podľa nich upustiť od nereálnych predstáv o úplnom odstránení nikotínu zo spoločnosti a viac sa otvoriť samotným fajčiarom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *