Home / SLOVENSKO / Zamestnanci ZSSK pomohli Stromu splnených prianí

Zamestnanci ZSSK pomohli Stromu splnených prianí

21.12.2021 (Webnoviny.sk) – Dobrí ľudia zo Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) aj tento rok splnili takmer 100 adresných prianí zozbieraných Úsmevom ako dar a Centrom sociálnej pomoci Humanity v Prievidzi, a tiež vyzbierali viac ako 150 kg oblečenia, ktoré bolo odovzdané do OZ Dobrý Pastier v Kláštore pod Znievom. Samozrejme, o prepravu darčekov sa postarala ZSSK.

Darčeky smerujú hlavne deťom zo sociálne slabších rodín z celého Slovenska a dôchodkyniam, ktoré, žiaľ, nemali také šťastie na vlastné deti, aby sa o ne postarali.

„Som rád, že dobročinnosť má v našej spoločnosti svoje pevné miesto a kolegom som za ich aktivitu mimo pracovného času vďačný,“ hovorí František Šiller z odboru komunikácie ZSSK, ktorý tieto verejnoprospešné aktivity koordinuje.

Najčastejšie priania, ktoré ľuďom v núdzi zamestnanci ZSSK splnili, boli napríklad pre deti teplé oblečenie, obuv či školské potreby a pre dôchodkyne sladkosti, hygienické potreby a vitamíny, ale aj krížovky, knihy a vlna na štrikovanie.

Strom splnených prianí začal na Slovensku plniť priania deťom už pred 17. rokmi, kedy sa postavil prvý strom obvešaný prianiami v nákupnom centre v Martine a Martinčania plnili priania deťom z detského domova. Projekt sa rozšíril po celom Slovensku a každý rok pribudne nová spoločnosť, ktorá má záujem niekoho potešiť, a tak sa nám darí pomoc rozširovať. Doteraz sa nám podarilo spolu s láskavými ľuďmi splniť viac ako 10 000 prianí deťom z detských domovov, z krízových centier, osamelým dôchodcom, ženám v núdzi alebo týraným ženám a deťom.

Projekt sa teší veľkej popularite najmä preto, že priania sú adresné, viete, komu plníte prianie, aj kam investujete svoje financie a najmä máte možnosť ukázať, že vám na druhých záleží. Zapojiť sa môže ktokoľvek, jednotlivec, spoločnosť či škola. Teší nás, že vďaka všetkým môžeme robiť svet na Vianoce radostnejším práve tým, ktorí to najviac potrebujú.

ZSSK plnila priania aj v minulosti. V minulom roku pre pandémiu koronavírusu nebolo možné plniť adresné priania, a tak zamestnanci ZSSK vyzbierali viac ako 100 kg hygienických potrieb, liekov, vitamínov a rôzne darčeky pre deti z detských domovov. V roku 2019 zamestnanci ZSSK splnili viac ako 200 adresných prianí z Úsmevu ako dar.

Informačný servis

Viac k témam: PR, Strom splnených prianí
Zdroj: Webnoviny.sk – Zamestnanci ZSSK pomohli Stromu splnených prianí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *