Home / SLOVENSKO / Prokurátor podal obžalobu na 11 obvinených z kauzy Očistec, vyšetrovací spis obsahuje 46 zväzkov

Prokurátor podal obžalobu na 11 obvinených z kauzy Očistec, vyšetrovací spis obsahuje 46 zväzkov

21.12.2021 (Webnoviny.sk) – V pondelok 20. decembra podal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) na Špecializovaný trestný súd obžalobu v kauze Očistec.

Ako informoval ÚŠP na sociálnej sieti, obžaloba bola podaná na 11 obvinených osôb, a to pre 20 skutkov. „Skutky boli právne kvalifikované ako zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, korupčné trestné činy, trestný čin zneužívania právomoci verejného činiteľa a ďalšie. Rozsah obžaloby je 181 strán, vyšetrovací spis obsahuje 46 zväzkov, celkovo vyše 18 500 strán,“ uviedol ÚŠP. Zároveň doplnil, že trestné veci viacerých obvinených boli vylúčené na samostatné trestné konanie.

Špeciálna prokuratúra dodala, že vyšetrovanie v tak skutkovo a právne náročnom prípade trvalo približne jeden rok, a preto je potrebné oceniť prácu vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry. V rámci kauzy Očistec sú stíhaní napríklad bývalý policajný prezident Tibor Gašpar, exšéf Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Peter Hraško alebo bývalý šéf protikorupčnej jednotky NAKA Róbert Krajmer.

Viac k témam: Kauza Očistec, Obžaloba, Súdy
Zdroj: Webnoviny.sk – Prokurátor podal obžalobu na 11 obvinených z kauzy Očistec, vyšetrovací spis obsahuje 46 zväzkov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Gorenje prináša už 74 rokov jednoduchší život!

Jednoduchší, príjemnejší a menej komplikovaný život s každým výrobkom Gorenje.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *