Home / šport / Futbal / Barcelona môže prísť o Messiho bez nároku na odstupné, v zmluve má dôležitý dodatok

Barcelona môže prísť o Messiho bez nároku na odstupné, v zmluve má dôležitý dodatok

BARCELONA 7. januára (WebNoviny.sk) – Španielsky futbalový klub FC Barcelona by v budúcnosti mohol prísť o argentínskeho útočníka Lionela Messiho bez nároku na akékoľvek odstupné.

Tridsaťročný rodák z Rosaria v novembri predĺžil platnosť zmluvy s „blaugranas“ do roku 2021, súčasťou dohody je aj výstupná klauzula vo výške 700 miliónov eur. Podľa denníka Mundo Deportivo k podmienke zaplatenia odstupného teoreticky nemusí dôjsť.

Odporúčame:
Škriniar ostal v ideálnej jedenástke Európy, zaradil sa medzi hviezdy ako Piqué či Alves

Do Messiho kontraktu totiž zakotvili dodatok, že ak Katalánsko získa nezávislosť a kluby z tohto regiónu nenájdu uplatnenie v žiadnej zo štyroch najsilnejších európskych ligových súťaží (Španielsko, Anglicko, Nemecko a Taliansko, pozn.), 5-násobný najlepší svetový futbalista bude môcť z Camp Nou odísť zadarmo. V minulosti sa objavili špekulácie o tom, že ak by katalánske kluby nemohli účinkovať v španielskych súťažiach, do úvahy by prichádzalo ich pôsobenie vo francúzskej Ligue 1. „Klub nikdy nekomentuje správy týkajúce sa zmlúv našich hráčov,“ uviedol FC Barcelona v krátkom stanovisku.

Viac k témam: FC Barcelona, Katalánsko, Lionel Messi
Zdroj: Webnoviny.sk – Barcelona môže prísť o Messiho bez nároku na odstupné, v zmluve má dôležitý dodatok © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zmena plánov v tíme Al-Nassr, Ronaldo ochorel a vynechá úvodný duel proti Al-Shorta na ázijskej Lige majstrov

Práve v pondelok sa začala skupinová časť tejto súťaže vo vynovenom formáte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *