Home / šport / Ostatné športy / Američan Bryce Bennett vyrobil vo Val Gardene senzáciu, prvé víťazstvo si dal ako darček k zásnubám

Američan Bryce Bennett vyrobil vo Val Gardene senzáciu, prvé víťazstvo si dal ako darček k zásnubám

18.12.2021 (Webnoviny.sk) – Senzačným víťazom prvého klasického zjazdu v tejto sezóne Svetového pohára alpských lyžiarov sa stal v talianskej Val Gardene Američan Bryce Bennett.

Prvé víťazstvo v kariére si dal 29-ročný takmer dvojmetrový zjazdár ako darček k zásnubám, ktoré ohlásil len nedávno s perspektívou svadby v lete budúceho roka.

Na pódiu predtým nikdy nestál

Na legendárnom Saslongu Bennett zdolal o 14 stotín sekundy Rakúšana Otmara Striedingera a o 32 stotín Švajčiara Nielsa Hintermanna.

Na čele hodnotenia zjazdu vo Svetovom pohári je po troch z desiatich plánovaných pretekov Rakúšan Matthias Mayer.

Bennett nikdy predtým nestál na stupňoch víťazov v pretekoch Svetového pohára. Bol iba trikrát štvrtý v zjazde – dvakrát práve vo Val Gardene a raz v Bormiu. Z majstrovstiev sveta je jeho maximom deviate miesto z Aare 2019.

Vyše dvojmetrový Američan sa zaradil k úspešným krajanom, ktorí v minulosti triumfovali na Saslongu. Stevovi Nymanovi sa to podarilo trikrát v zjazde, Bodemu Millerovi raz v super G.

Kilde urobil veľkú chybu

„Môj skvelý deň, ale jazdiť rýchlo chcem každý týždeň, nielen sporadicky. Tento svah vo Val Gardene sa mi páči svojím profilom. Sú tu skoky a ide sa v tempe. Milujem to tu a túžim po viacerých takýchto vydarených pretekoch,“ uviedol Bryce Bennett, ktorý svoj nečakaný triumf oslávil hlasitými pokrikmi a zaťatými päsťami v cieli.

Bennett na Saslongu vyťažil aj z veľkej chyby nórskeho favorita Aleksandra Aamodta Kildeho, ktorý bol suverénne najrýchlejší na prvých štyroch medzičasoch, ale potom neudržal správnu líniu, minul nájazd na Ciaslat a zišiel z trate.

Kilde predtým vyhral vo Val Gardene štvoro pretekov vrátane piatkového super G a v celkovom poradí SP 2021/2022 mu napriek sobotnému zlyhaniu patrí tretia priečka.

„Dnes mi to nevyšlo, asi som po včerajšku príliš oslavoval… Nevadí, v našom športe sa všetko mení veľmi rýchlo. Bennettovi prajem víťazstvo, ukázal silnú jazdu. Ja si dám teraz pauzu, vynechám Alta Badiu a sústredím sa až na Bormio,“ skonštatoval Kilde na webe laola1.at.

Viac k témam: Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní
Zdroj: Webnoviny.sk – Američan Bryce Bennett vyrobil vo Val Gardene senzáciu, prvé víťazstvo si dal ako darček k zásnubám © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *