Home / SLOVENSKO / Fico sa prezidentke vyhráža budením. Hlavu štátu žiada, aby vyzvala vládu na podanie demisie (video)

Fico sa prezidentke vyhráža budením. Hlavu štátu žiada, aby vyzvala vládu na podanie demisie (video)

3.12.2021 (Webnoviny.sk) – Líder opozičnej strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico sa obrátil na prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby vyzvala vládu na demisiu a na prijatie potrebnej zmeny ústavy, aby sa okamžite mohli konať predčasné parlamentné voľby.

Šéf Smeru to uviedol vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti. Prezidentke v ňom odkazuje, že jediným východiskom pre Slovensko, ktoré je doslova vydierané „psychiatrickým pacientom Matovičom“ a likvidované neschopnou vládou, sú spomínané predčasné voľby.

Nespráva sa ako hlava štátu

„Slovensko, jeho ľudia sú ožobračovaní, strácajú sa posledné prvky právneho štátu a demokracie. A vy, pani prezidentka, sa na to len nečinne prizeráte, lebo vašou úlohou bolo a je brániť túto zločineckú vládnu zostavu do posledného dychu,“ vyhlásil Fico.

Vláda podľa neho nezvláda pandémiu, ignoruje zdražovanie a likviduje právny štát a demokraciu. Prízvukoval, že Smer-SD bude dôslednou opozičnou ľavicovou stranou.

„Budeme vás chodiť budiť pred váš palác, aby ste sa konečne začali správať ako hlava suverénneho štátu SR a nie ako hovorkyňa Matoviča a cudzích záujmov,“ povedal šéf Smeru-SD.

Bábka, ktorá nevie urobiť nič

Prezidentke pripomenul, že vo štvrtok 2. decembra požiadala premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO), aby prijal zodpovednosť za to, v akom stave je Slovensko. „Rád by som vám veril, že to robíte pre dobro Slovenska, ale vy to robíte len preto, lebo strácate pôdu pod nohami a zachraňujete svoje meno,“ poznamenal Fico.

Hegera označil za bábku, ktorá nevie urobiť nič. „Za to, v akom stave je Slovensko, nesiete vy, pani Čaputová, stokrát väčšiu zodpovednosť ako pán Heger. Podporovali ste túto zločineckú vládu vo všetkom a na Sorosove pokyny ste ju chránili pred opozíciou. Ako keby ste boli jednou z jej ministeriek,“ dodal Fico.

Viac k témam: Konflikt, Koronavírus, Vyhrážanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Fico sa prezidentke vyhráža budením. Hlavu štátu žiada, aby vyzvala vládu na podanie demisie (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Forró podporou Pellegriniho nedodržal rozhodnutia predsedníctva strany, v Maďarskej aliancii sa cítia byť podvedení

Správu o zrušení rokovania s Korčokom sa dozvedeli z facebookovej stránky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *