Home / EKONOMIKA / Investorov zrejme čaká ďalšie zjemnenie povinností, týkajú sa poskytovania investičnej pomoci

Investorov zrejme čaká ďalšie zjemnenie povinností, týkajú sa poskytovania investičnej pomoci

21.11.2021 (Webnoviny.sk) – Investorov čaká zrejme ďalšie zjemnenie povinností spájaných s poskytovaním investičnej pomoci. Predpokladá to novela zákona o regionálnej investičnej pomoci, ktorú do parlamentu predložili poslanci Radovan Kazda (SaS) a Peter Kremský (OĽaNO).

Viac o téme: Ekonomické dopady koronavírusu

Reagujú ňou na pretrvávajúce problémy spôsobené pandémiou, ktoré môžu mať vplyv na porušenie povinností a podmienok poskytnutia investičnej pomoci.

Cieľ aktuálnych zmien

Na túto skutočnosť reflektovala už novelizácia zákona o regionálnej investičnej pomoci z decembra 2020 tým, že zmiernila niektoré povinnosti a podmienky prijímateľov investičnej pomoci.

Cieľom aktuálnych zmien, ktoré by mali platiť od marca roku 2022, je uľahčenie povinnosti investorov udržať nové pracovné miesta vytvorené v priamej súvislosti s realizáciou investičného zámeru.

Dočasná výnimka

Novela taktiež zavádza dočasnú výnimku, v zmysle ktorej možno poskytnúť investičnú pomoc aj takému subjektu, ktorý je podnikom v ťažkostiach.

Podmienkou je, že sa stal podnikom v ťažkostiach v období pandémie COVID-19, konkrétne v čase od 1. januára 2020 do 31. decembra 2021, a nebol podnikom v ťažkostiach k 31. decembru 2019.

Viac k témam: Ekonomické dopady koronavírusu, investičná pomoc, investori, Koronavírus
Zdroj: Webnoviny.sk – Investorov zrejme čaká ďalšie zjemnenie povinností, týkajú sa poskytovania investičnej pomoci © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *