Home / SVET / Proti výtržníkom počas násilných protestov proti reštrikciám musela holandská polícia strieľať

Proti výtržníkom počas násilných protestov proti reštrikciám musela holandská polícia strieľať

20.11.2021 (Webnoviny.sk) – Holandská polícia použila strelné zbrane pri výtržnostiach, ktoré vypukli v centre Rotterdamu počas demonštrácie proti reštrikciám zameraným na zabrzdenie šírenia koronavírusu. Sedem ľudí bolo zranených.

Starosta Rotterdamu Ahmed Aboutaleb novinárom v sobotu v skorých ranných hodinách povedal, že „vo viacerých prípadoch polícia mala pocit, že musí vytiahnuť svoje zbrane, aby sa bránila“, keď výtržníci v obchodnej štvrti v centre mesta zakladali požiare a hádzali kamene a pyrotechniku na policajtov.

Počas násilností utrpelo zranenia aj niekoľko policajtov. Desiatky ľudí zatkli, pričom sa očakáva zatknutie ďalších po preskúmaní videozáznamov z bezpečnostných kamier, povedal starosta. Podľa fotografií z miesta výtržností, zhorelo najmenej jedno policajné auto.

Poriadok polícia s pomocou vodného dela nastolila po polnoci. Piatkové výtržnosti v Holandsku patrili k najhorším odvtedy, ako krajina vlani prvýkrát prijala protipandemické obmedzenia. V januári po vyhlásení zákazu vychádzania protestujúci ľudia v uliciach Rotterdamu tiež napadli policajtov a založili požiare.

Holandská vláda plánuje prijať legislatívu, podľa ktorej budú môcť služby v interiéroch využívať iba úplne zaočkovaní ľudia a tí, ktorí prekonali ochorenie COVID-19. Negatívne výsledky testov už v krajine nemajú uznávať. V posledných dňoch v krajine potvrdili rekordné počty nových infekcií a pred týždňom začal platiť čiastočný lockdown.

Viac k témam: Demonštrácie, Holandská polícia, Koronavírus, Ochrana pred koronavírusom, Pandemické opatrenia, Reštrikcie
Zdroj: Webnoviny.sk – Proti výtržníkom počas násilných protestov proti reštrikciám musela holandská polícia strieľať © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *