Home / šport / MOTOR šport / Do F1 mieri prvý Číňan, bude spolujazdcom Bottasa v tíme Alfa Romeo

Do F1 mieri prvý Číňan, bude spolujazdcom Bottasa v tíme Alfa Romeo

17.11.2021 (Webnoviny.sk) – V motoristickom seriáli majstrovstiev sveta monopostov F1 sa v budúcej sezóne 2022 predstaví prvýkrát v histórii aj kmeňový pilot z Číny. Kuan-jü Čou bude druhým jazdcom tímu Alfa Romeo popri Fínovi Valtterim Bottasovi.

Ten po piatich rokoch a desiatich víťazstvách opustí elitnú stajňu Mercedes a nahradí krajana Kimiho Räikkönena, ktorý ukončí kariéru. Kuan-jü Čou bude zasa náhrada za Taliana Antonia Giovinazziho. Informuje o tom web formula1.com.

Prelom v histórii

Dvadsaťdvaročný Kuan-jü Čou už má za sebou skúsenosti v pozícii testovacieho jazdca F1 pre Alpinu a momentálne je v hre o celkové víťazstvo v šampionáte formuly 2.

„Cítim, že som pripravený na najväčšiu výzvu vo svojej kariére. Chcem sa poďakovať tímu Alfa Romeo za túto šancu. Sľubujem, že sa budem učiť čo najviac a čo možno najrýchlejšie. Byť prvý Číňan v efjednotke je aj veľký prelom v histórii čínskeho motorsportu a veľmi dobre si to uvedomujem,“ skonštatoval Kuan-jü Čou.

Talentovaný jazdec

Radostná reakcia druhej strany nenechala na seba dlho čakať. „Je potešením privítať v našom tíme Kuan-jü Čoua. Je to veľmi talentovaný jazdec, čo dokazuje svojimi výsledkami v seriáli F2. Tešíme sa na to, že svoj talent ešte viac prehĺbi vo formule 1,“ uviedol výkonný riaditeľ tímu Alfa Romeo Frédéric Vasseur.

„Tešíme sa aj na to, že príchodom Kuan-jü Čoua si naša historická značka Alfa Rome Racing získa množstvo nových fanúšikov z Číny. O úspešnom partnerstve s Valtterim Bottasom vôbec nepochybujeme,“ optimisticky dodal Vasseur.

Značke Alfa Romeo v aktuálnej sezóne MS F1 patrí v Pohári konštruktérov až predposledná deviata priečka. V doterajších devätnástich podujatiach MS nazbierali jej jazdci iba 11 bodov. Tri kolá pred koncom je na tom horšie iba tím Haas s nulou na konte bodov.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: F1 Formula 1
Zdroj: Webnoviny.sk – Do F1 mieri prvý Číňan, bude spolujazdcom Bottasa v tíme Alfa Romeo © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Lewis Hamilton sa teší na nové výzvy v tíme Ferrari, ale v Mercedese má ešte nedokončenú prácu

Lewis Hamilton vo Ferrari nahradí španielskeho jazdca Carlosa Sainza mladšieho, ktorý sa s predstaviteľmi stajne nedohodol na novom kontrakte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *