Home / SVET / Poľská polícia našla pri hraniciach telo mŕtveho Sýrčana, migračná vlna tak už má deväť obetí

Poľská polícia našla pri hraniciach telo mŕtveho Sýrčana, migračná vlna tak už má deväť obetí

13.11.2021 (Webnoviny.sk) – Poľská polícia našla v lese pri hraniach s Bieloruskom telo mladého Sýrčana, ktorý sa stal najnovšou obeťou politického konfliktu na východnej hranici Európskej únie.

Úrady v sobotu informovali, že mŕtveho muža objavili deň predtým v obci Wólka Terechowska. Presnú príčinu smrti sa podľa polície zatiaľ nepodarilo určiť. Počet potvrdených obetí migračnej vlny sa zvýšil na deväť.

Poľsko čelí od leta rastúcej vlne migrantov prevažne z Blízkeho východu a Afriky, ktorí sa snažia z Bieloruska dostať ďalej do Európy. Úrady migrantov na hranici zastavujú a tých, ktorí ju prekročia, posielajú naspäť do Bieloruska.

Varšava a Európska únia sa zhodujú, že migračnú vlnu organizuje bieloruská vláda s cieľom destabilizovať spoločenstvo európskych krajín v odvete za sankcie Západu.

Viac k témam: Nelegálna migrácia, poľsko-bieloruské hranice, Úmrtie, Utečenci migranti
Zdroj: Webnoviny.sk – Poľská polícia našla pri hraniciach telo mŕtveho Sýrčana, migračná vlna tak už má deväť obetí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zemetrasenie s magnitúdom 5,6 zasiahlo oblasť stredného Turecka, otrasy pocítili aj v okolitých provinciách

Otrasy s magnitúdom 5,6 udreli v meste Sulusaray v provincii Tokat, zhruba 450 kilometrov východne od hlavného mesta Ankara.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *