Home / SLOVENSKO / Premiér Heger obhajuje zásah policajtov v supermarkete proti provokatérom bez rúška

Premiér Heger obhajuje zásah policajtov v supermarkete proti provokatérom bez rúška

5.11.2021 (Webnoviny.sk) – Premiér Eduard Heger (OĽaNO) považuje zákrok polície v nákupnom reťazci v Piešťanoch za primeraný. Štát podľa neho nemôže tolerovať takéto narušovanie verejného poriadku zo strany jednotlivcov. Reagoval tak vo svojom statuse na sociálnej sieti na zásah policajtov vo štvrtok 4. novembra proti skupine osôb, ktorá si odmietala nasadiť respirátory.

Privolané hliadky podľa trnavskej policajnej hovorkyne Zlatice Antalovej opakovane členov tejto skupiny vyzývali, aby si prekryli horné dýchacie cesty alebo aby obchod opustili a umožnili tak ostatným zákazníkom v pokoji dokončiť svoj nákup. Došlo pri tom k fyzického konfliktu, pri ktorom museli policajti použiť donucovacie prostriedky. Pri incidente boli zranení dvaja policajti a jeden muž. Všetkých jednorazovo ošetrili v nemocnici.

Policajné hliadky obmedzili na osobnej slobode troch mužov z Nitrianskeho kraja. Tí sú v súčasnosti umiestnení v cele policajného zaistenia. Nadriadený vyhodnotil, že služobný zákrok bol v súlade so zákonom. Dve osoby podali podľa Antalovej po útoku trestné oznámenie pre zneužitie právomoci verejného činiteľa, ktorými sa bude zaoberať Ministerstvo vnútra SR.

Viac k témam: Premiér Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Premiér Heger obhajuje zásah policajtov v supermarkete proti provokatérom bez rúška © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prezidentka vyjadrila uznanie a podporu všetkým učiteľom: Napĺňate svoje poslanie napriek podmienkam, v akých pracujete

Ako na svojej sociálnej sieti pri príležitosti Dňa učiteľov uviedla, mnohí z učiteľov napĺňajú svoje poslanie nie vďaka, ale napriek podmienkam, v akých pracujú.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *