Home / SVET / Česko sprísňuje opatrenia proti koronavírusu, jedna zo zmien sa týka hromadných akcií

Česko sprísňuje opatrenia proti koronavírusu, jedna zo zmien sa týka hromadných akcií

4.11.2021 (Webnoviny.sk) – České ministerstvo zdravotníctva vo štvrtok predstavilo nové opatrenia proti pandémii ochorenia COVID-19, ktoré predloží vláde. Jedna zo zmien sa týka hromadných akcií. Po novom by na nich mali stačiť antigénové testy len v prípade, že majú menej ako tisíc účastníkov.

Viac o téme: Koronavírus

Pri účasti viac ako tisíc ľudí budú potrebné PCR testy. Lockdown v Českej republike počas Vianoc podľa českej hlavnej hygieničky Pavly Svrčinovej aktuálne nehrozí. Informuje o tom spravodajský portál TN.cz.

Návrhy českej vláde

Český rezort zdravotníctva rokoval aj s prevádzkovateľmi lyžiarskych areálov. „Pri nákupoch lístkov na vleky budú námatkovo kontrolovať bezinfekčnosť,“ uviedla Svrčinová. V lyžiarskych strediskách však bude nutné nosiť ochranu dýchacích ciest, ak nebude možné dodržať dostatočný odstup.

Napríklad v radoch na lanovku. Tieto pravidlá majú platiť od 1. decembra. Poslednou zmenou, ktorú ministerstvo zdravotníctva vláde navrhne, je skrátenie platnosti testov od 15. novembra. „Pri návšteve sociálneho zariadenia by PCR test mal platiť tri dni a antigénový test jeden deň,“ dodala hlavná hygienička.

Pribudli tisícky infikovaných

V Česku v stredu pribudlo 9 460 nových nákaz koronavírusom, čo bolo o 3 600 viac ako pred týždňom. V českých nemocniciach aktuálne leží 2 300 pacientov s ochorením COVID-19.

Počet hospitalizovaných sa zvýšil o 242. Najhoršia epidemická situácia je momentálne na severe Moravy a v Sliezsku.

Viac k témam: COVID-19, Koronavírus, Lockdown
Zdroj: Webnoviny.sk – Česko sprísňuje opatrenia proti koronavírusu, jedna zo zmien sa týka hromadných akcií © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nehoda autobusu na diaľnici A9 si vyžiadala život štyroch ľudí, šoférmi boli Čech a Slovák (foto)

V autobuse spoločnosti Flixbus bolo v čase nehody 54 ľudí vrátane dvoch šoférov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *